Ny dramaserie om Tsjernobyl

14.03.19 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

HBO har snart premiere på dramatiseringen av en tidenes største menneskeskapte katastrofer. Chernobyl kommer 7. mai.


Emily Watson FOTO: LIAM DANIEL / HBO

Den nye miniserien er regissert av svenske Johan Renck, og hovedrollene spilles av Stellan Skarsgård, Emily Watson, Jared Harris, Fares Fares, Alexej Manvelov og David Dencik.

CHERNOBYL er dramatiseringen av en av tidenes største menneskeskapte katastrofer, og forteller historien om de modige mennene og kvinnene som ofret alt for å redde Europa fra en utenkelig ulykke. Miniserien viser det hjerteskjærende omfanget av ulykken som fant sted på kjernekraftverket i Ukraina i april 1986. Den viser hvordan og hvorfor ulykken skjedde, og de sjokkerende historiene til de som falt mens de kjempet mot en kultur preget av desinformasjon.

Serien er skrevet av Craig Mazin, regissert av Johan Renck, og produsert av Carolyn Strauss, Jane Featherstone og Craig Mazin; co-executive produsenter er Chris Fry og Johan Renck.

CHERNOBYL er produsert av Sister Pictures og Mighty Mint som en HBO/Sky co-produksjon. Serien er filmet i Litauen. CHERNOBYL består av fem episoder på 60 minutter og har premiere 7. mai, eksklusivt på HBO Nordic.

Kilde: HBO - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook