MGP utvides med fem semifinaler

20.03.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

I forbindelse med at Melodi Grand Prix har 60-årsjubileum i 2020 blir det hele seks lørdager med Norges største musikkshow.


OTO: NRK/JULIA MARIE NAGLESTAD

– Vi slår på stortromma når vi skal markere jubileet til MGP. I forbindelse med 60-årsfeiringen byr vi på fem innledende semifinaler, og en stor finale, sier MGP-prosjektleder og musikkansvarlig, Stig Karlsen.

MGP-showene skal sendes direkte fra Oslo, men med stort fokus på artister fra hele landet. Hver landsdel får hvert sitt program, med artister som vil representere Nord-Norge, Midt-Norge, Vest-Norge, Øst-Norge og Sør-Norge. Selv om direktesendingene går fra Oslo, blir det rikelig med lokal tilstedeværelse i form av innslag og direkterapportering fra landsdelen. – Vi gleder oss veldig til å formidle stort musikkengasjement fra hele landet, sier Karlsen.

Det er TV-seerne som har med mest makt når artister og låter skal stemmes frem. Norske TV-seere avgjør hvilke fem artister som går videre fra de fem innledende rundene, mens en fagjury ledet av MGP-sjefen vil få oppgaven med å finne de fem øvrige artistene til den store finalen. De europeiske juryene vil også neste år ha sitt å si, før det norske folks stemmer til slutt avgjør hvem av de ti som vinner gullbilletten til Eurovision Song Contest.?

Kilde: NRK Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook