Internasjonal TV-pris til NRK-serien Exit

09.04.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Den nye, norske dramaserien Exit har vunnet prestisjefylt pris under seriefestivalen Series Mania.


Simon Berger og Øystein Karlsen FOTO: Fremantle/ NRK

TV-serien, som har premiere til høsten på NRK, vant lørdag kveld prisen International panorama under festivalen som arrangeres i Frankrike. Serieskaper og regissør Øystein Karlsen, som var til stede under utdelingen for å motta prisen, er veldig glad for å få den. – Det er utrolig gøy! Det er jo første gang vi viser noe som helst fra serien til et publikum overhode. Og da er man jo livredd; redd for at de ikke skal like den, at den er for drøy, at den leses i en annen kontekst. Så det at Exit har fått denne anerkjennelsen er utrolig stas, sier serieskaperen.

Series Mania er en av verdens største festivaler for TV-drama, der serier fra hele verden konkurrerer om å bli valgt ut til å vises for en samlet TV-bransje. Bare et fåtall blir plukket ut. Exit har blitt vist i klassen International panorama sammen med 14 andre serier fra blant annet England, Tyskland, Argentina og Danmark. Blant disse valgte juryen ut Exit som vinner. – Det betyr mye å få denne prisen for en serie der alle har strukket seg maksimalt, og ofte langt utenfor komfortsonen. Det er en ren laginnsats. Exit er et ensemblearbeid både foran og bak kamera, sier Karlsen som også har stått bak seriene Dag og En natt.

Exit er en mørk og sjokkerende fortelling basert på virkelige historier fra Norges finansmiljø. Den handler om mennesker som tilsynelatende har alt og er vellykkede, men bak den perfekte fasaden er de både destruktive, samvittighetsløse og fortvilte. – Det er friskt av NRK å satse på en slik serie. Jeg tror etter reaksjonene i Frankrike å dømme at svært få, om noen, allmennkringkaster i Europa ville turt, i alle fall ikke uten å ville tone den ned. Mens NRK snarere har oppfordret oss til å ikke trekke oss på noe, sier serieskaperen.

Kilde: NRK Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook