Visste du at nordlyset gir vampyrer ekstra kraft?

10.04.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Til høsten kommer fantasy-dramaet «Nattens arvinger» på NRK.


Anastasia Martin FOTO: MAIPO FILM

Vi befinner oss på slutten av 1800-tallet. Europas vampyrer er på randen av utryddelse, og de jaktes på, både av mennesker og av Dracula selv. Gjennom øynene på femten år gamle Alisa følger vi de fem gjenstående vampyr-klanene i Europa, hvorav den største av dem alle, «Drakas» er fra Norge.

I serien på 13 episoder slår klanene seg sammen og danner en skole på et skip, som reiser fra land til land. Forholdet mellom klanene er anspent. Det blir derfor opp til de unge om å samarbeide for å redde artens overlevelse.

Tre europeiske kringkastere: NRK, tyske NDR og nederlandske NPO, samarbeider om dette storslagne fantasy-dramaet, spekket med dilemmaer, magiske egenskaper eventyr, kjærlighet og vanskelige valg, som skal sendes på NRK til høsten.

Fem norske skuespillere har sentrale roller i serien. En av hovedrolleinnhaverne er 17 år gamle Ulrik William?Græsli? fra Bærum i Akershus. Også tyske, belgiske, italienske, nederlandske og britiske skuespillere er med i storproduksjonen som skal publiseres i NRK TV fra høsten.

Kilde: NRK Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook