Basert på en sann historie fra 1800-tallet

12.04.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om STREAMING

Gentleman Jack er basert på virkelige hendelser. Serien starter 23. april på HBO Nordic


FOTO: HBO

Den ekte Anne Lister dokumenterte livet sitt i sine dagbøker på mer enn fire millioner ord. Koden som Lister skrev dagbøkene i har blitt tydet, og detaljene om hennes liv avdekkes i den nye serien, som er skapt, skrevet og regissert av Sally Wainwright (Happy Valley). Hovedrollen spilles av prisbelønte Suranne Jones (Doctor Foster, Save Me).

Handlingen i Gentleman Jack er satt til byen Halifax i West Yorkshire i 1832, i en tid der England gjennomgår enorme forandringer på grunn av den industrielle revolusjonen. Landeieren Anne Lister har bestemt seg for å redde sitt familiehjem Shibden Hall fra å gå til grunne. Planen hennes er å gjenåpne kullgruvene og gifte seg inn i en velstående familie.

Den karismatiske, besluttsomme Lister, som kler seg i svart fra topp til tå og sjarmerer sin vei inn i sosieteten, har så absolutt ikke tenkt til å gifte seg med en mann. I Gentleman Jack blir vi kjent med Listers forhold til sin familie, sine tjenere, leietakere, forretsningsrivaler, og viktigst av alt, hennes blivende kone.

Ann Walker, den rike arvingen som Anne Lister bestemmer seg for å forføre og gifte seg med, spilles av Sophie Rundle (Bodyguard, Peaky Blinders). Anne Listers søster Marian spilles av Gemma Whelan (Game of Thrones), faren deres spilles av Timothy West (Last Tango in Halifax, Bleak House), og tanten spilles av Gemma Jones (Harry Potter, Bridget Jones’s Diary). I andre roller ser vi blant andre Katherine Kelly (Happy Valley, Strike Back) som Anne Walkers søster Elizabeth Sutherland, Thomas Howes (Downton Abbey, United) som John Booth, og danske Sofie Gråbøl (The Killing, Fortitude) som Dronning Marie av Danmark.

Gentleman Jack er regissert av Sally Wainwright, Sarah Harding (Vikings, Queer as Folk) og Jennifer Perrott (Doctor Who). Serien er produsert av Lookout Point for HBO og BBC One. Executive produsenter er Sally Wainwright, Faith Penhale og Laura Lankester for Lookout Point og Ben Irving for BBC One. Produsent er Phil Collinson. Premiere 23. april på HBO Nordic.

Kilde: HBO Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook