Viaplays største dramasuksess noensinne

06.05.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Wisting er tidenes beste dramalansering på Viaplay både i Norge og i Norden. Wisting står også for ny salgsrekord for en enkelt serie på Viaplay i Norge.


Foto: Viasat

Dramaserien Wisting med Sven Nordin i hovedrollen hadde premiere rett før påske, og ble av flere medier anbefalt som årets norske påskekrim. Nå er fem episoder publisert på Viaplay og fire har blitt vist på TV3, og tallene viser at Wisting er tidenes beste dramasatsing på Viaplay både i Norge og i Norden for øvrig, – en ubestridt suksess de første ukene hvor fem av ti episoder hittil er tilgjengelig for publikum. Wisting står også for ny salgsrekord for en enkelt serie på Viaplay i Norge.

- Originalserien Wisting er en stor suksess for Viaplay. Effekten så vi umiddelbart med mer enn dobling av salgsresultatene de første ukene etter premieren. Sammenligner vi april i år med fjoråret er den totale salgsveksten i Norge på hele 60 prosent – det er veldig sterkt med tanke på konkurransen i strømmemarkedet og det er vi er selvsagt svært fornøyde med, sier Head of Viaplay Norge, Børge Nielsen.

Også på TV3 har serien gjort det sterkt, og de offisielle tallene viser at Wisting har en TSR* på hele 256 000 seere pr. episode de tre første ukene, med en andel blant den unge målgruppen 15 til 49 år på hele 30,9 prosent i snitt. Serien sendes på torsdager på TV3 (med reprise på søndager), og TV3 har vært klart største kommersielle kanal i sendetidspunktet, både i den kommersielle målgruppen og blant alle seere.

- Wisting, som baserer seg på to av bestselgerbøkene til Jørn Lier Horst, er også populær i de andre nordiske landene og det er gøy å se at våre nordiske naboer viser så stor interesse for Sven Nordin og norsk krim. Så langt er denne serien den mest populære Viaplay Originalen vi noen gang har lansert i Norden, både når det gjelder salgsvolum og seertall. Dette viser at NENT Groups strategi for orginale Viaplay-serier fungerer, fortsetter Nielsen.

Kilde: NENT Group Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook