Annonse

NatGeo markerer 75 år siden D-Dagen

03.06.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

For å markere 75-årsdagen for D-dagen, viser National Geographic en rekke spennende programmer viet til 2. verdenskrig, hver tirsdag i hele juni.


Hitlers siste kamp FOTO: National Geographic

Den 6. juni 1944 krysset de vestlige alliertes tropper den engelske kanalen og stormet det tyske forsvaret på strendene i Normandie, i et desperat forsøk på å åpne vestfronten. Ved å invadere via land, sjø og luft, fikk det brede angrepet kodenavn Operasjon Overlord, også kjent som D-dagen, og sies å være starten på slutten av 2. verdenskrig. D-dagen blir regnet som et av de største amfibiske angrepene i militærhistorie, og ble et avgjørende vendepunkt for 2. verdenskrig. Kort tid etter angrepet kunne Vest-Europa se seg frigjort fra den nazi-tyske okkupasjonen, og krigen ville se sine siste dager det neste året.

For å markere 75-årsjubileet for D-dagen vil National Geographic vise en rekke krigsdokumentarer, hver tirsdag i juni fra kl. 20.00. Programmet for måneden er sammensatt av en rekker premierer, samt materiale fra programarkivet. På denne måten vil man bli servert det beste innholdet om 2. verdenskrig. «På National Geographic forteller vi historien som den var. Med dagens verdenspolitikk, er det mer relevant enn noensinne, å fortelle historien og hylle de modige mennene som i juni 1944 gikk i land i Normandie og frigjorde Europa fra den tyske okkupasjonen.» forteller Christian Skov, programansvarlig hos National Geographic.

I tillegg til enestående tilgang til arkivmateriale, presenterer National Geographic blant annet dokumentarspesialen «Kongen som narret Hitler», hvor vi får innblikk i dokumenter som aldri før er blitt vist, hemmelige brev fra George VI, korrespondanse og dagbokoppføringer, samt nye intervjuer som gir innsikt i det beryktede bedraget som førte til Hitlers nederlag. Tirsdag 11. juni kl. 22.00 er det også klart for sesongpremiere av serien «Hitlers siste kamp». Sesong 2 er en nervepirrende fortsettelse, og fokuserer på den spesifikke dagen da de alliertes tropper gikk i land på Normandies strender. Serien vil også være tilgjengelig på National Geographic+.

Kilde: NatGeo - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse