Verdens Naturfond får TV-aksjonen i 2020

11.06.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRK har bestemt at TV-aksjonen for 2020 tildeles WWF Verdens naturfond. WWF ønsker å bekjempe plastproblemet i verdenshavene.


Det var kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen som besluttet dette torsdag etter innstilling fra Innsamlingsrådet i NRK. - Jeg er veldig glad for å kunne følge innstillingen fra Innsamlingsrådet om å tildele aksjonen til WWF, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Han minner om at TV-aksjonen siden starten i 1974 blitt en viktig del av NRKs samfunnsoppdrag. - Sammen med frivilligheten løfter den viktige formål til nytte for samfunnet, både i Norge og ute i verden, sier Eriksen.

I år var det 13 søkere som ønsket TV-aksjonen. - Blant mange gode søknader var det WWFs som fikk rådets tilslutning, sier Erik Samuelsen som er leder i innsamlingsrådet i NRK. Han sier at innsamlingsrådet i sin skjønnsmessige avgjørelse opererer med en rekke kriterier som de vurderer søknadene mot.

- Dette er en fantastisk nyhet for oss. Dette er et viktig tema som betyr mye for mange, og vi får en ekstra drahjelp gjennom TV-aksjonen. Det sier Ina Toften, markeds- og kommunikasjonssjef i WWF Verdens naturfond.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook