Varsler siste sesong av Okkupert på Viaplay

21.06.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Den norske serien har blitt hyllet av utenlandske medier og kjendiser, og sammenlignet med «Homeland». Nå er den tredje og siste sesongen av «Okkupert» snart ferdig innspilt, og historien skal avsluttes på Viaplay mot slutten av året.


Foto: NENT Group

Seks episoder gjenstår i en av de mest omtalte norske dramaserien de siste årene, «Okkupert». Den tredje og siste sesongen handler om tiden etter Russlands okkupasjon.

Okkupasjonen er over. To år etter at russerne kom til Norge, er russiske myndigheter på vei hjemover. Norges olje- og gassproduksjon har blitt satt i gang igjen, og et nytt stortingsvalg skal gjennomføres samtidig som at gamle konflikter blusser opp mellom de norske innbyggerne.

Hva gjøres med landssvikerne? Og har russerne virkelig forlatt Norge? Den siste sesongen utforsker den norske nasjonalidentiteten og skildrer et land på kanten av demokratisk oppløsning.

En som har høstet mange lovord for sin tolkning av den pressede statsministeren og etterhvert motstandsmannen Jesper Berg, Henrik Mestad, mener at siste sesong av «Okkupert» også blir den beste. – Jeg kan garantere at det her blir vår beste sesong. Det er litt sånn at jeg fryser på ryggen. Jeg spiller mer «bad ass» og en mye hardere og farligere karakter. Det er mer gøy å spille, men også litt skremmende, forteller Mestad.

Serien har fått skryt for å være skremmende nær det internasjonale politiske klimaet på tross av at det tar lang tid fra manuset er ferdigskrevet til resultatet er klart for skjermen. Ikke minst i utlandet har mange lagt merke til den norske politiske thrilleren, og kjendiser som blant annet Ricky Gervais har skrytt av serien til millioner av følgere på Twitter.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook