Stjernespekket ny serie om Fox News

27.06.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

The Loudest Voice er en miniserie fra Showtime i syv deler som har premiere 1. juli på HBO Nordic. Oscar- og Golden Globe-vinner Russell Crowe spiller hovedrollen som Roger Ailes, den beryktede grunnleggeren av Fox News.


Jamie Jackson, Guy Boyd og Russell Crowe FOTO: JOJO WHILDEN/SHOWTIME

Serien er basert på den bestselgende boken "The Loudest Voice in the Room" av Gabriel Sherman, som igjen er basert på omfattende journalistisk arbeid og intervjuer med mer enn 600 mennesker.

I dagens politisk pregede medielandskap er det få figurer som kaster en større skygge, selv etter sin død, enn Roger Ailes. Ailes sørget for at Fox News ble en mektig nyhetsorganisasjon, en med makt til å påvirke amerikansk politikk på høyeste nivå. The Loudest Voice fokuserer først og fremst på det siste tiåret og hvordan Ailes utviklet seg til å bli en sentral skikkelse blant republikanerne, men også på andre viktige hendelser i Ailes liv, som hans koblinger til statsoverhoder og maktmennesker som åpnet dørene for hans politiske karriere, og anklagene om seksuell trakassering og påfølgende forlik som førte spikeren i kista for hans maktposisjon i Fox News. Serien tar sikte på å kaste lys over psykologien som påvirker den politiske prosessen fra øverste hold.

Listen over skuespillere er stjernespekket - i tillegg til Crowe, ser vi blant andre Naomi Watts som den tidligere Fox News-ankeren Gretchen Carlson; Sienna Miller som Ailes' kone Elizabeth; Seth MacFarlane som den tidligere PR-sjefen i Fox News, Brian Lewis; Simon McBurney som News Corp-direktør Rupert Murdoch; Annabelle Wallis som Fox News-booker Laurie Luhn; og Aleksa Palladino som Ailes' trofaste assistent Judy Laterza. Gjesterollene innehas av blant andre Josh Charles som Casey Close (Gretchen Carlsons ektemann) og Josh Stamberg som tidligere toppsjef i Fox, Bill Shine. Emmy-nominerte Kari Skogland (The Handmaid’s Tale) har regissert flere av episodene.

Den første episoden i miniserien er skrevet av Oscar-vinner Tom McCarthy (Spotlight) og bokens forfatter Gabriel Sherman. The Loudest Voice er en co-produksjon fra SHOWTIME og Blumhouse Television (Sharp Objects, The Jinx, Get Out). Executive produsenter er Crowe, McCarthy, Alex Metcalf og Jason Blum, så vel som Marci Wiseman og Jeremy Gold fra Blumhouse Television, Liza Chasin fra 3dot Productions, Kari Skogland og Padraic “Pat” McKinley.

Kilde: HBO Nordic - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook