Nudes solgt til BBC før den er sendt

23.08.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Allerede før P3s nye dramaserie har hatt premiere, er den solgt til BBC Three.


Nudes FOTO: NRK

«Nudes» kommer i NRK TV søndag 22. september, men vekker allerede oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Denne uken hadde serien førpremiere under filmfestivalen i Haugesund. Nå er det klart at BBC kjøper «Nudes». Serien skal gå på BBC Three og blir den aller første fremmedspråklige serien kanalen kjøper.

«Nudes» produseres av NRK i samarbeid med produksjonsselskapet Barbosa Film. – Dette viser at seriens tematikk er relevant utenfor Norge også. Som filmskaper er det veldig stas å vite at enda flere får mulighet til å se «Nudes», sier Erika Calmeyer, regissør og serieskaper.

– Det er helt uvirkelig. Det er en enorm anerkjennelse at BBC skal vise «Nudes». Vi har alltid hatt høye ambisjoner med serien, men dette var faktisk over all forventning, sier Liv Joelle Barbosa Blad, regissør og serieskaper. – Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til, og vet at dette er en pangstart for seriens internasjonale reise, sier Nina Maria Barbosa Blad, produsent.

I «Nudes» møter vi tre ungdommer fra ulike deler av landet, som står midt i sin aller første livskrise. På hver sin måte prøver de å få tilbake kontrollen når nakenbilder er på avveie. Sofia (16) og Axel har sex på en fest. Neste dag sirkulerer en film av dem rundt på skolen, og det tar ikke lang tid før «alle» har sett den. Hvem var det som filmet?

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook