Lager norsk versjon av Top Gear

02.09.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Et av verdens mest kjente TV-konsepter, britiske Top Gear, skal lages i helnorsk versjon.


Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen "Dansken" Selvig, Petter Schjerven og Fredric Aasbø. FOTO: TVNorge

Det skjer gjennom et samarbeid mellom rettighetshaver BBC Studios og TV-gruppen Discovery Networks. TV-veteran Petter Schjerven, musiker og programleder Esben «Dansken» Selvig og supersjåfør Fredric Aasbø skal lede den norske utgaven av programmet.

Top Gear er verdens største TV-format innen sjangeren motor og underholdning. Den nye avtalen mellom BBC Studios og TV-gruppen Discovery Networks Nordics innebærer at lokale versjoner av Top Gear skal produseres både i Norge, Sverige og Danmark. Den norske versjonen skal vises på Dplay og TVNorge.

– Dette blir fantastisk gøy! Top Gear er et at verdens mest kjente TV-formater, og nå er vi altså så privilegerte å få muligheten til å lage en helnorsk versjon, med norske programledere som vi selv har håndplukket. Magien med Top Gear er programmets evne til å fenge ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini. Dette er innhold som er som skapt for både Dplay og TVNorge, og vi gleder oss veldig til å presentere Top Gear Norge i 2020, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook