Annonse

Stjernespekket dramaserie om ebola

11.09.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

Emmy- og Golden Globe-vinner Julianna Margulies innehar hovedrollen i National Geographics nye miniserie «The Hot Zone», som forteller historien om ebolautbruddet i USA i 1989. «The Hot Zone» har Norgespremiere søndag 22. september kl. 21.00.


Julianna Margulies Foto: National Geographic

«The Hot Zone» er inspirert av virkelige hendelser og basert på den internasjonale bestselgeren til journalisten Richard Preston ved samme navn. Miniserien på seks episoder, forteller den skremmende og sanne historien om ebolavirusets inntreden på amerikansk jord. Dr. Nancy Jaax (Julianna Margulies), forskeren som jobber for amerikanske spesialstyrker, utsetter seg for livsfare da hun prøver å stanse utbruddet før det overføres til mennesker.

Serien er produsert av Fox 21 Television Studios, Lynda Obst Productions og Scott Free Productions. Kelly Souders («Smallville») og Brian Peterson («Smallville») er showrunnere og eksekutive produsenter, med Jeff Vintar («I, Robot») som co-eksekutiv produsent. «The Hot Zone» har premiere søndag 22. september kl. 21.00 på National Geographic.

Ebolaviruset ble oppdaget i USA for første gang i 1989, like utenfor Washington D.C. Funnet av det dødelige viruset, Ebola Zaire, som hadde en dødelighetsprosent på opp til 90%, ble gjort av en gruppe soldater og forskere ledet av oberstløytnant Nancy Jaax.

Showrunner Kelly Souders forteller at de har lagt ned mye tid på research i forkant av innspillingen og fått hjelp fra en rekke rådgivere og eksperter for å gjøre «The Hot Zone» så virkelighetsnær og realistisk som mulig. - Det har vært fascinerende å fordype seg i vitenskapen og jeg vet absolutt mer om virus nå, spesielt ebola. Og for å være helt ærlig, er jeg absolutt mer ukomfortabel med hva som kan skje i fremtiden, sier Souders.

Kilde: National Geographic - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse