Einar Tørnquist overtar for Harald Eia

12.09.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Når humorflaggskipet Brille går på lufta igjen til neste år, tar Einar Tørnquist over stafettpinnen etter Harald Eia. Den ferske programlederen gleder seg aller mest til å kakle høl i huet på folk.


Einar Tørnquist FOTO: Morten Bendiksen / TVNorge

Det humorbaserte kunnskapsprogrammet Brille er blitt en viktig del av TVNorges humor-DNA, og en strømmefavoritt på Dplay. Til våren er det klart for den ellevte sesongen av panelshowet, og Einar Tørnquist ser frem til å kunne utnytte sin største sosiale svakhet til det fulle.

– Dette er den jobben i hele tv-bransjen som jeg tror jeg er mest egnet til. Min største sosiale svakhet er nemlig at jeg elsker å kakle høl i huet på folk rundt meg om interessante vitenskapelige funn, om myter og misforståelser, om kuriøse historiske oppfinnelser, om etymologiske merksnodigheter og i det hele tatt alt som har med fakta å gjøre. Vanligvis har folk pleid å bli lei av meg og hysje, men det kan de ikke lenger gjøre nå som det er jobben min. Jeg kan se for meg at det var omtrent sånn Arne Scheie følte det da han endelig fikk lov til å jobbe med fotball, sier Einar Tørnquist.

I selskap med noen av de mest kjente og kjære komikerne i landet har Harald Eia ledet programmet gjennom ti sesonger. I fjor meldte Eia overgang til NRK, og nå ser Tørnquist sitt snitt til endelig å få opp diktatorkunnskapen i komikerpanelet.

– Brille er et humorflaggskip for TVNorge og har betydd mye for profilen vår. Harald Eia har styrt dette skipet med kyndig hånd, og det blir spennende å se Einar Tørnquist tre inn på hovedkanalen og ta konseptet videre. Han er en lynskarp og morsom programleder, og vi har jo sett i Jan Thomas og Einar blir venner at han også tar utfordringer på strak arm, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook