Første dokumentar om et moteikon

17.10.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

I den aller første dokumentarfilmen som har blitt laget om moteikonet Ralph Lauren får vi høre historien om mannen bak myten og skaperen av et av motehistoriens mest fremgangsrike varemerker.


Ralph Lauren FOTO: HBO

Prisbelønte Susan Lacy (skaperen av Jane Fonda in Five Acts og Spielberg) har regissert og produsert Very Ralph. Premiere på HBO Nordic 13. november.

Ralph Lauren har bygget opp en global milliardindustri og formet vårt inntrykk av hvordan den amerikanske drømmen ser ut. I et halvt århundre har han vært en ledestjerne innen amerikansk mote og forvandlet ideene sine til en av verdens mest kjente merkevarer. I filmen reflekterer han over sin livsreise, fra han var en liten gutt i Bronx som ikke engang visste hva en motedesigner var, til å bli det symbolet på mote som han er i dag.

I filmen snakker Ralph Lauren åpenhjertig om sitt liv og arbeid i lange intervjuer. Vi får også se arkivmateriale som strekker seg over 50 år, samt en rekke intervjuer med Laurens familie, kolleger og kjente profiler, blant andre Anna Wintour, Karl Lagerfeld, André Leon Talley, Hillary Clinton, Robin Givhan, Jason Wu, Naomi Campbell, Martha Stewart, Calvin Klein, Tyson Beckford, Tina Brown, Diane von Furstenberg, Jessica Chastain, Vanessa Friedman og Paul Goldberger.

Very Ralph er regissert og produsert av Susan Lacy, som tidligere har vært executive produsent for WNET-serien American Masters. Lacy har blitt tildelt en rekke priser, inkludert Emmys og Peabody Awards, for sin omfattende filmproduksjon om amerikanske ikoner, inkludert den Emmy-nominerte HBO-dokumentaren Spielberg og Jane Fonda in Five Acts, som begge er tilgjengelige på HBO Nordic.

Kilde: HBO Nordic - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook