Camilla Läckberg lager såpeserie på Viaplay

15.10.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Nå skal Camilla Läckberg gå fra bøker til skjermer og lage den nye Viaplay Original-serien «Hammarvik» som får premiere om et drøyt år.


Camilla Läckberg (Foto: Magnus Ranvid/Viaplay)

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg blir litt nostalgisk når jeg snakker om såpeserier, og ønsker å lage en såpeserie i moderne drakt, forteller Camilla Läckberg. Sveriges mest populære forfatter har solgt mer enn 1,3 millioner bøker i Norge og 23 millioner på verdensbasis.

Nordic Entertainment Group har trappet kraftig opp satsingen på egenproduksjoner og lager nå minst 20 Viaplay Original-serier årlig. Camilla Läckberg og Nordisk Film TVs nye serie blir den første såpeserien til det nordiske konsernet.

Den nye Viaplay-serien er en moderne tolkning av såpesjangeren, og skildrer det lille samfunnet Hammarvik der en seriemorder går løs. Hovedpersonen og politikvinnen Johanna kommer tilbake til gamle trakter for sin mors begravelse, og det tar ikke lang tid før hun fanges av gamle konflikter.

– Jeg elsker og har savnet de tradisjonelle såpene, og har samtidig lengtet etter å få lage en såpeserie i moderne drakt. Vi har hentet inspirasjon fra Big Little Lies, Frustrerte Fruer og Svenska Hjärten, forteller Läckberg.

Serien utspiller seg i et nabolag som representerer hele Sverige gjennom seks forskjellige familier som bor side om side. Fra arbeiderklassen til beste velstand, og med en uløst drapsgåte som garanterer mange overraskelser og vendinger. «Hammarvik» har nordisk premiere Viaplay i slutten av 2020.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook