Skarstein og Ramm leder Idrettsgallaen

08.11.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Toppidrettsutøver Birgit Skarstein skal lede Idrettsgallaen på NRK sammen med Nicolay Ramm.


Birgit Skarstein og Nicolai Ramm Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Birgit Skarstein har selv hentet hjem trofeet fra Idrettsgallaen de to siste årene. Nå gleder roeren og langrennsutøveren seg enormt til å lede idrettens store prisutdeling. Gallaen er tilbake i Hamar OL-Amfi lørdag 4. januar.

– Jeg er så glad i norsk idrett, så det å få lede idrettens festkveld er ordentlig stas, sier Birgit Skarstein. – Jeg har selv fått kjenne på verdien av å ha et fellesskap i ryggen. Nå håper jeg å kunne dele den følelsen med mange flere.

– Vi skal feire de store prestasjonene, men norsk idrett er så mye mer! Idretten byr på et helt spesielt samhold og engasjement, fra grasrot til topp. Det gjøres så mye bra arbeid rundt omkring i Idretts-Norge. Jeg gleder meg til å løfte frem både dedikerte frivillige, gode lag og store prestasjoner, sier Skarstein.

NRKs prosjektleder for Idrettsgallaen, Nadia Hasnaoui, er stolt over at NRK har sikret seg Birgit Skarstein som programleder sammen med Nicolay Ramm, som ledet gallaen også i fjor. – Birgit er en foregangskvinne og et stort forbilde for så mange både i og utenfor idretten. I tillegg har hun en sterk formidlingsevne og utstråling, sier Hasnaoui og fortsetter: – Nicolay er en superdyktig programleder. Det er en drøm å få jobbe med dem begge, de blir et strålende vertskap for Idrettsgallaen.

Idrettsgallaen blir Birgit Skarsteins debut som programleder, uten at hun kjenner på den store prestasjonsangsten enda. – Jeg tror det å håndtere et direktesendt TV-show har mange likheter med det å konkurrere, sier hun. – Det gjelder å forberede seg godt, senke skuldrene og ha det gøy når det skjer. Dessuten er Nicolay en dreven programleder. Han er en leken type, samtidig som han er så profesjonell at jeg føler meg helt trygg på at dette kommer til å bli bra, sier Skarstein.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook