For mange strømme-tjenester å holde styr på

21.11.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

8 av 10 nordmenn synes det er vanskelig å finne frem i jungelen av strømme-TV-kanaler. Det viser en fersk undersøkelse foretatt av Norstat AS på vegne av strømmetjenesten Strim. Nordmenn mener at det er blitt for mange strømmetjenester å holde styr på.


FOTO: Strim

De siste årene har det dukket opp et utall av strømmetjenester og stadig flere har kuttet kabelen til fordel for disse, eller de har strømmetjenestene i tillegg til sitt tradisjonelle TV-abonnement. Blant de mest populære strømmetjenestene i Norge er Netflix, Viaplay, TV 2 Sumo, HBO Nordic, Dplay og Amazon Prime.

Apple TV+ lanserte denne måneden i Norge, mens Disney+ forventes å lansere i Norge i 2020. Sistnevnte tjeneste lanserte i USA, Canada og Nederland i november – og passerte 10 millioner abonnenter etter ett døgn.

Hele 81 prosent av de spurte i den landsrepresentative undersøkelsen mener at det er vanskelig å holde oversikten over de ulike strømmetjenestene og hva de faktisk har av tilbud av filmer, serier med mer. 8 av 10 svarer at de er litt enig eller helt enig i at det er utfordrende å holde oversikt over de ulike strømmetjenestene og hva de kan se av programmer, filmer og serier på hvilke av dem.

Oppfatningen er relativt lik hos kvinner og menn på dette området. Når det gjelder alder, så sliter de eldre langt mer med å holde oversikten enn de yngre. Hele 90 prosent av de i aldersgruppen 60 pluss sier at de er litt enig eller helt enig i problemstillingen.

-Undersøkelsen viser at mange sliter med å få den gode oversikten over tilbudet av strømmeinnhold. Det er mange kanaler og aktører, med ulike kategorier av innhold. Det er blitt en jungel det er vanskelig å finne frem i, sier Rune Åsprang, leder i Strim.

-Utviklingen innen TV-industrien har hatt en enorm fart de seneste årene. Mye er blitt forandret. Noe som består, er imidlertid folks behov for å få samlet innholdet på ett og samme sted. Folk flest vil ha enkle løsninger, sier Åsprang i en pressemelding.

Kilde: Strim - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook