Slik blir julen 2019 på NRK

29.11.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRK byr på en god dose tradisjon, krydret med en splitter ny «Side om side julespesial», britisk kostymedrama, filmer og stemningsfulle konserter i julen.


Haddy Njie, Sissel Kyrkjebø og Mikkel Niva Foto: Julia Marie Naglestad, NRK

Det blir magisk julestemning lille julaften når NRK inviterer til førjulsfest på Frognerseteren. Kveldens vertskap er Haddy Njie og Mikkel Niva. Haddy har de siste tre årene ledet sendingen sammen med Ingrid Gjessing Linhave. Mikkel og Haddy ledet Sommeråpent sammen i år, og nå gleder de seg til å lage julestemning sammen med hele landet.

– Kvelden før kvelden er et våre mest sette TV-programmer, som skal ta hele familien inn i kvelden før den store kvelden. Og til det bruker vi programledere som både har humor, varme og journalistisk kompetanse. Med et innhold som både vil more, underholde og gi ettertanke har vi stor tro på at Haddy og Mikkel vil lede årets store førjulsbegivenhet på en veldig god måte, sier underholdningsredaktør, Charlo Halvorsen.

"Kvelden før kvelden" avsluttes med en intimkonsert med Sissel Kyrkjebø kl 22.00. Akkopagnert av sine dyktige musikere synger hun julen inn med kjente og kjære julesanger, samt noen av sine største hits.

Seerfavoritten Side om side kan endelig glede fansen med en helt egen julespesial i år. Julen har kommet til Granli, og i alle husene i gaten forbereder de seg til høytiden. De har alle forskjellige tradisjoner og forventninger, og før julefreden kan senke seg, skal våre venner igjennom litt av hvert. NRK TV søndag 15. desember kl. 16:00

Kurt Nilsen og Kringkastingsorkesteret spiller opp til julekonsert fra Oslo Spektrum. På årets konsert har Kurt Nilsen også med seg gode venner: Christel Alsos og "Gitarkameratene" Espen Lind, Alejandro Fuentes og Eskil Holm, som gir oss alle julesangene vi er så glade i, både norske og engelske. NRK1 Lørdag 21. desember kl. 19:50

I årets julekalender blir det gjensyn med Snøfall, hvor vi treffer Selma, som er foreldreløs og drømmer om å få sin egen familie. Hun finner veien til eventyrverdenen Snøfall, der hun møter selveste julenissen. Den populære julekalenderen ble første gang sendt i 2016.

På Julaften slår NRK til med alle tradisjonene: Julemorgen med Snekker Andersen, Tre nøtter til Askepott, Reisen til julestjernen, Donald Duck og vennene hans og Pippi Langstrømpe svikter ikke i år heller. Sølvguttene synger julen inn kl 17.00.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook