NRK starter program for de aller minste

12.12.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRK Super lager for første gang TV for de minste barna. Minibarna er tilpasset ettåringer og i serien møter de både barn på egen alder, og ikke minst Fantorangens småsøsken, Fantus.


Minibarna Foto: NRK Super

I serien Minibarna får seerne for første gang møte den lekne og trivelige Fantus som følger barna trygt gjennom Minibarna-universet. I hver episode viser den nysgjerrige figuren frem tre nye dyr fra norsk fauna.

Serien viser situasjoner, miljø, landskap og dyr som barn i Norge kan kjenne seg igjen i. – NRK Super ønsker med Minibarna å bidra med et trygt og norskspråklig tilbud for ettåringer. Serien håper å stimulere ettåringens evne til å resonnere, utvikle språk og inspirere til lekende samspill med jevnaldrende, sier prosjektleder for Minibarna, Maria Grande.

Minibarna er laget med spesialkomponert musikk og visuelle effekter for å gjøre innholdet spennende for de minste, samtidig som det tas hensyn til ettåringen. Fargebruk, lydbilde, klippehastighet og antall elementer er tilpasset de yngste. Serien er på åtte episoder.

– Det er et uttalt mål for NRK Super at barn i alle aldre skal kunne se seg selv på NRK Super. Vi mener at en av styrkene til Minibarna nettopp er at serien viser ettåringer, barn som er like gamle som målgruppen. Barna kan da lettere identifisere seg med innholdet de ser på, sier Grande.

Barna i serien leker mye, som klosselek og borte-tittei. I tillegg ser vi barna i hverdagslige situasjoner som når de spiser, vasker hender eller kler på seg yttertøy. – Det er unikt å bruke så små barn i opptak. Vi har ikke kunne instruere ettåringene, så de har styrt opptakssituasjonen selv. Vi har satt opp ting vi håpet de skulle bli nysgjerrige på, og vært avhengig av at de syntes det var spennende og så latt kamera gå, forteller prosjektlederen.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook