Ny sendetid for distriktsnytt på NRK

18.12.2019 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRK flytter på sendetidspunktet for sine distriktssendinger på TV og gjør dem lenger.


Fra torsdag 2. januar ser du distriktsnyhetssendingen kl. 19:45 på NRK1 og i NRK TV. Sendingen utvides, og varer frem til kl. 20:00. Fredager kommer distriktsnyhetene etter Dagsrevyen.

- Vi vet at nyheter og innhold fra distriktene er attraktivt innhold for NRK1-seerne. Ved å flytte distriktssendingene til beste sendetid vil vi nå langt flere seere, og vi vil løse distriktsoppdraget vårt enda bedre. Distriktsnyhetene før Kveldsnytt skal videreføres som i dag, sier distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien.

Endringen er en del av videreutviklingen av sendeskjemaet for NRK1 i 2020. - NRK må tilpasse seg endringer i folks mediebruk. Store deler av befolkningen beveger seg over til strømming, og NRKs satsing på NRK TV vil fortsette. Men samtidig bruker nesten halvparten av befolkningen NRK1 hver dag, og vi ønsker at NRK1 skal være en samlende nasjonal kanal også de neste årene. Vi jobber derfor med å utvikle tilbudet til det publikummet vi treffer på NRK1 tidlig «prime time» på hverdager, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook