Ny stilling som skal gå dypere i idretten

06.01.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Jan Petter Saltvedt er ansatt som NRKs nye sportskommentator, med eget spesialområde. Han kommer fra stillingen som vaktsjef i NRK Sport.


Jan Petter Saltvedt FOTO: NRK

Idrett er ikke bare det du ser på skjermen og leser om i kjendisspaltene. Idrett er både politikk, penger, doping, folkehelse, prestasjoner og resultater. Dette er blant områdene Saltvedt nå vil følge tett og forklare sammenhengene ved.

- Jeg er veldig glad for denne tilliten. Jeg har lenge følt på savnet av at Norges største sportsredaksjon ikke har hatt en kommentatorstemme innenfor idrettens stadige mer kronglete og kommersialiserte irrganger, sier Jan Petter Saltvedt.

Saltvedt synes den nye arbeidshverdagen så langt har gått bra. - Jeg hadde med hånden på hjertet ikke tenkt tanken at jeg selv skulle innta denne posisjonen før ledelsen spurte meg om jeg ville vurdere en slik rolle. Og så langt på denne første dagen synes jeg, i all nøkternhet, de har gjort et godt valg. Så får vi se hvor lenge den følelsen holder seg, sier han.

Sportsredaktør Egil Sundvor er glad for nyervervelsen: - Det er et økende behov for å forklare sammenhenger innen idretten og å ta opp forhold som både ligger i og utenfor rampelyset. Vi har med Jan Petter fått en svært kunnskapsrik kommentator, som kjenner både den nasjonale og internasjonale idretten godt. I tillegg er han en formidler av rang. Vi er svært glade for at han har takket ja til denne viktige oppgaven for oss, sier Sundvor.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook