NRK og TV 2 sikrer skiskyting til 2030

19.02.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg rettighetene til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med mulighet til forlengelse av avtalen frem til 2030.


Marte Olsbu Røiseland FOTO: Foto: Manzoni/NordicFocus

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Det er NRK som i dag har skiskytterrettighetene fram til vinteren 2021/22.

- Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i 10 år framover, sier Thor Gjermund Eriksen.

- Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig frem til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmenkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten er utelukkende positivt for norske TV-seere, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Olle Dahlin, president i IBU, understreker at det viktigste for IBU er et langsiktig samarbeid med mediehus som vil utvikle skiskyting, og som kan formidle dette til et stort publikum. - NRK har gjennom 20 år gjort nettopp dette. Vi har stor tro på at NRK og TV 2 sammen vil gjøre produktet enda sterkere, sier Dahlin.

- Det aller viktigste nå har vært å få signert denne langsiktige avtalen, fordelingen vil vi komme tilbake til. Vi har gode erfaringer fra vårt samarbeid om EM og VM i fotball, og vi har store ambisjoner om å løfte skiskyting ytterligere på alle plattformer til beste for publikum, avslutter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Dette er innholdet i rettighetspakken: - 58 verdenscuprenn per sesong - Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år) - Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM - 8 helger med IBU-cup hver sesong

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook