NRKs Atlantic Crossing skal til Cannes

27.02.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Den kommende NRK-satsingen «Atlantic Crossing» er valgt ut til hovedkonkurransen under de internasjonale TV-seriedagene i Cannes i slutten av mars.


Sofia Helin og Kyle MacLachlan Foto: Dusan Martincek, Cinenord/Beta Film/NRK

Som den eneste norske blant ti internasjonale dramaproduksjoner er «Atlantic Crossing» plukket ut til hovedprogrammet på TV-festivalen Canneseries i vår. Visningen finner sted i det berømte festivalpalasset i Cannes 30. mars. Den 1. april skal det deles ut priser på den avsluttende gallaforestillingen.

Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan spiller hovedrollene i «Atlantic Crossing», som sendes på NRK tidlig i 2021. Serien på i alt åtte episoder er produsert av Cinenord.

– Her står jubelen i taket, forteller serieskaper Alexander Eik. – Vi har jo lagt ned enormt mye tid og arbeid i denne serien over snart ni år. Jeg gleder meg vilt til å få dele den eventyrlige historien om kronprinsesse Märtha med verden, sier Eik.

– Nominasjonen til Cannes gjør meg svimmel av lykke, sier prosjektredaktør i NRK, Tone C. Rønning. – Det er en bekreftelse på at vi leverer kvalitet på høyde med de beste seriene i verden. Det er en herlig belønning for mange års beinhardt arbeid. Ikke minst er dette et resultat av serieskaper Alexander Eik og produsent Silje Hopland Eiks unike energi og evne til å dra lasset, sier Rønning.

– Jeg så utrolig stolt over at «Atlantic Crossing »er plukket ut til konkurranseprogrammet i Cannes. Det er på tide å fortelle historiene om de kvinnelige heltene under andre verdenskrig, sier Sofia Helin som spiller kronprinsesse Märtha.

«Atlantic Crossing» følger kronprinsesse Märtha (Sofia Helin) gjennom hennes dramatiske flukt og politiske oppvåkning under 2. verdenskrig. Mens ektemannen, kronprins Olav (Tobias Santelmann) kjemper for de allierte fra Storbritania, flykter kronprinsesse Märtha til USA med deres tre barn. Her får hun et nært forhold til president Franklin D. Roosevelt (Kyle MacLachlan) og hans hustru Eleanor (Harriet Harris). Kronprinsessen griper muligheten til å påvirke presidenten på et tidspunkt da de allierte, deriblant Norge, desperat trenger USAs hjelp i kampen mot Hitler.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook