Annonse

1 million TV-seere mister TVNorge

03.03.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Telia-eide Get og TVNorge-eier Discovery har ikke klart å komme frem til en ny distribusjonsavtale. Dermed mister nærmere 1 million norske TV-seere TVNorge og 13 andre Discovery-kanaler fra sine TV-pakker hos Get.


Espen Skoland FOTO: TVNorge / Discovery

– Vi har nylig inngått avtaler med flere store TV-distributører. Get, på sin side, forlanger å betale mindre for innholdet vårt enn resten av markedet. Heldigvis betyr utviklingen i TV-markedet at det finnes flere alternativer, både for oss og TV-seerne. Vi velger derfor heller å tilby alt innholdet vårt til seerne direkte via vår strømmetjeneste Dplay og via de andre norske distributørene fremover, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery.

Han legger til at Discovery fortsatt er åpne for en avtale med Get. – Men det må skje på balanserte premisser, sier Skoland i en pressemelding.

– Det stemmer ikke at Telia har tilbudt oss en forlengelse av avtalen vi har på eksisterende nivå. Vi har derimot tilbudt dem å forlenge fristen. Det tilbudet har de ikke komment tilbake på, eller svart på, før de nå valgte å sendte ut en pressemelding. Så å hevde at vi har brutt forhandlingene, er mildt sagt merkelig, sier Skoland.

Kanalene som forsvinner fra Get er TVNorge, MAX, FEM, VOX, Eurosport Norge, Eurosport 1, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Travel Channel, Discovery Science, Investigation Discovery, Food Network og Fine Living Network.

Kanalene som er inkludert i den nye avtalen er TVNorge, FEM, MAX, VOX, Discovery Channel, Eurosport Norge og Eurosport 1. Discoverys kanaler ble tidligere distribuert til Viasat Consumer-kunder via en tredjepartsavtale, men med den nye avtalen etableres et direkte samarbeid mellom Discovery og Viasat Consumer.

- Vi har dessverre ikke kommet til enighet om en ny avtale med amerikanske Discovery, og har derfor fra 3. mars ikke lenger lov til å vise deres TV-kanaler. Vi beklager ulempene dette medfører for deg, skriver Get på sine nettsider.

- Frem til vi har kommet til enighet om en ny avtale med Discovery, har du fått 25 ekstra poeng som du kan bruke i Valgmenyen til å velge blant et stort utvalg strømmetjenester eller 25 andre TV-kanaler, skriver Get. De har allerede forhåndsvalgt C More for 20 av poengene.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse