Annonse

CNNs Jim Acosta til Mediedagene i mai

04.03.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

CNNs sjef-korrespondent i Det hvite hus, Jim Acosta, kommer til Nordiske mediedager i Bergen i mai, for å dele sine erfaringer som politisk journalist, i det som har blitt en helt spesiell presidentperiode.


FOTO: Jocelyn Augustino/Redux/NTB

Det anstrengte forholdet mellom USAs president og pressen har blitt den nye normalen. Beskyldninger om “fake news” hagler, og deler av mediene omtales som folkefiender - “enemies of the people”.

CNNs sjef-korrespondent i Det hvite hus, Jim Acosta, har opplevd dette på kroppen. Han har vært i flere konfrontasjoner med presidenten, noe som kulminerte i at presseakkrediteringen hans til Det hvite hus ble trukket tilbake for en periode.

CNN hevdet i et søksmål at dette var et brudd på Acostas grunnlovsfestede rettigheter, noe en føderal dommer ga dem medhold i. I fjor kom han med boken The Enemy of the People: A Dangerous Time to Tell the Truth in America, som havnet på New York Times’ bestselgerliste.

Acosta tar et avbrekk fra en hektisk valgkamp og kommer til Nordiske Mediedager for å dele sine erfaringer som politisk journalist i det som har blitt en helt spesiell presidentperiode. Hvordan vil det amerikanske demokratiet og journalistikken se ut etter Donald Trump?

Informasjon og påmelding til Nordiske mediedager

Kilde: Mediedagene - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse