Annonse

Spiller inn TV-programmer uten publikum

12.03.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

Både NRK og TV2 varsler at de fremover vil spille inn TV-programmer uten at publikum er tilstede. Årsaken er spredningen av Coronaviruset.
NRK på Marienlyst FOTO: NRK

NRK følger helsemyndighetenes anbefalinger rundt publikumsarrangementer, og vil derfor med umiddelbar virkning gjennomføre innspillinger uten publikum i studio.

- NRK har både et samfunnsoppdrag og et beredskapsansvar vi skal ivareta. Vi har muligheten til å gjennomføre opptak av TV-sendinger og lignende uten publikum i studio og fortsatt ha et godt tilbud på TV og radio. Dette er selvsagt leit for de som har gledet seg til å være publikummere, men vi ønsker å være føre var, sier marked- og kommunikasjonssjef Christine Viland.

Dette gjelder også programinnspillinger med færre enn 500 publikummere. Dette gjør NRK for å forebygge og begrense smitte. NRK vil fortsatt ha medvirkende gjester og deltakere i programmer og sendingene publiseres som vanlig.

 • Nytt på nytt, innspilling torsdag 12. mars
 • Kringkastingsorkesteret i store studio, innspilling torsdag 12. mars
 • Abels tårn, innspilling fredag 13. mars
 • Alle mot 1 - innspilling lørdag 14. mars
 • Lørdagsrådet, innspilling lørdag 14. mars

  Fredag neste uke er den første av syv «Idol»-delfinaler planlagt på H3 Arena på Fornebu. Arenaen har plass til rundt 900 publikummere, men TV 2 har nå avgjort at semifinalen vil foregå uten publikum.

  - Det er bestemt at første «Idol»-livesending neste fredag vil gå uten publikum, også vil vi fortløpende vurdere hva vi gjør videre, sier Jan-Petter Dahl, pressesjef i TV 2, til Kampanje.

  Kilde: NRK - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


  Annonse