Ny True Crime-serie om barn som er blitt borte

02.04.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

"Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children", en dokumentarserie i fem deler som har premiere 6. april på HBO Nordic. SE TRAILER NEDENFOR


FOTO: HBO

Over en toårsperiode som startet i 1979 ble minst 30 svarte amerikanske barn og ungdommer myrdet i byen Atlanta. I februar 1982 ble Wayne Williams funnet skyldig i drapet på to voksne: 28 år gamle Nathaniel Cater og 21 år gamle Jimmy Ray Payne. I løpet av rettsaken dro påtalemyndighetene koblinger mellom Williams og ti andre barnedrap, men få dager etter at Williams ble dømt til livsvarig fengsel ble de fleste av barnas saker henlagt og tilskrevet Williams uten noen gang å nå en rettsal. Serien utforsker hvordan ofrenes familiemedlemmer - og mange andre i Atlanta - fortsatt er skeptiske til om Williams var skyldig, til tross for indisiebevis som knytter ham til ofrene.

Førti år senere, i mars 2019, ble saken offisielt gjenåpnet av Atlantas ordfører Keisha Lance Bottoms. Den betimelige dokumentarserien Atlanta's Missing and Murdered: The Lost Children bringer nye bevis frem i lyset, som bilder, intervjuer, rettsdokumenter og annet materiale som aldri før har blitt vist i offentligheten, og gir et avslørende innblikk i en av USAs mest sjokkerende kriminalsaker. Serien tar for seg uroen, konfliktene og de politiske uenighetene som brakte Atlanta til kokepunktet på den tiden, introduserer alternative mistenkte, og peker på fordommene og de uutforskede ledetrådene som kan ha påvirket den opprinnelige etterforskningen.

Vi får se intervjuer med sentrale personer i saken, ofrenes familiemedlemmer og eksperter, og får innsyn i et splittet lokalsamfunn som har kjempet for sine barns rettigheter i over førti år.

Serien er produsert og regissert av de prisbelønte filmskaperne Sam Pollard, Maro Chermayeff, Jeff Dupre og Joshua Bennett. SE TRAILER NEDENFOR:

Kilde: HBO - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook