Annonse

Rekordøkning på Viaplay i Norge

03.04.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Viaplay har hatt en økning på 45 prosent i antall minutter strømmet innhold i Norge de siste to ukene.


De siste to ukene har antall minutter avspilt innhold på Viaplay i Norge økt med 45 prosent sammenlignet med ukene før myndighetene stengte ned store deler av næringslivs- og utdanningsinstitusjoner. Antall startede strømmer har økt med 38 prosent i samme periode.

Det har også skjedd en endring i seermønsteret til Viaplay-kundene. Der det før ble konsumert mest innhold i løpet av kvelden, ser man nå at aktiviteten er mer spredt utover hele døgnet, med en sterk økning i barneinnhold på dagtid og filmer for et mer voksent publikum på kvelden.

Av alle de nordiske landene er det forbruket til norske Viaplay-seere som vokser mest, selv om det er en sterk vekst i alle land. Veksten er tydelig for både barneinnhold, Viaplay Originals, innkjøpte serier og filmer.

– Vi konsumerer flere serier og filmer enn noensinne, og Viaplay har aldri opplevd en så stor økning i antall solgte abonnementer og seere som de to siste ukene, forteller Chief Content Officer i NENT Group, Filippa Wallestam.

I tillegg til en sterk økning i konsum av tradisjonelle TV- og filmtilbudet har det også vært stor interesse for Viaplays utvalg av kinofilmer som opprinnelig skulle vært mulig å se i norske kinosaler de siste ukene, deriblant Emma, The Invisible Man og iHuman.

– Vi er glade for at vi kan tilby norske kinokunder et alternativ som kan være med på å samle familien og gi de nye filmopplevelser når det ikke er mulig å se det på kinolerretet, sier Wallestam.

Av Viaplays leie- og kjøpefilmer har det vært en økning på 70 prosent i salg sammenlignet med ukene før mange nordmenn ble bedt om å holde seg hjemme.

Det har også vært en markant økning i konsum av både krim- og humorsjangeren de siste ukene. I tillegg virker det som at nordmenn foretrekker å se bakover når framtiden er usikker – den første James Bond-filmen Dr. No fra 1962 og klassikeren Goldfinger fra 1964 er blant de mest sette filmene i Viaplays Bond-samling som inneholder alle filmene om agent 007.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse