Annonse

Finsk psykologisk thriller på Viaplay

30.04.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Søndag 3. mai slippes den nye serien Cold Courage på Viaplay. Serien utspiller seg i London, og den offisielle traileren til den nye Viaplay-serien er akkurat sluppet.


Foto: NENT Group

Serien er basert på den prisbelønte finske forfatteren Pekka Hiltunens noveller, og i rollene finner vi de nordiske skuespillerne Sofia Pekkari og Jakob Eklund sammen med internasjonale stjerner som John Simms og Caroline Goodall.

Dramathrilleren forteller historien om de to nordiske kvinnene Mari (Pihla Viitala) og Lia (Sofia Pekkari) som møter hverandre når et mord finner sted i den britiske hovedstaden. Mari er en tøff og hardhudet psykolog som kjemper for personer som har det vanskelig, mens Lia er en blyg grafiker på flukt fra en krenkende stalker. Mari er besatt av å stoppe den karismatiske politikeren Arthur Frieds vei til makten. Hun er på jakt etter et ukjent fjes som kan infiltrere kampanjen hans. Og hvem passer bedre enn Lia?

I den stjernespekkede serien møter vi Pekkari (De dagar som blommorna blommar, Morden i Sandhamn) og Eklund (Johan Falk, Heder) i rollen som Berg, det nærmeste Mari kommer en mentor. I serien møter vi også de internasjonalt kjente skuespillerne Simms (Life on Mars, Doctor Who) og Goodall (Schindler's List, En prinsesses dagbok og The best of me).

Serien er filmet i London, Dublin, Antwerpen og Kajaani. Regissør er finske Agneta Fagerström Olsson (Wallander, Hammarkullen). Cold Courage består av åtte episoder og utspiller seg på finsk, engelsk og svensk. 3. mai har serien premiere på Viaplay, og to episoder slippes med umiddelbart. Deretter følger én ny episode i uken.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse