Annonse

NMD Online tilgjengelig på Vierlive

05.05.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om DIVERSE

Nordiske Mediedager går online! I morgen og torsdag kan du oppleve det hele strømmet til din egen PC via vierlive.


FOTO: NMD Online

Nordiske Mediedager har inngått en avtale med den norske strømmeplattformen Vi er live, i forbindelse med NMD Online 6. og 7. mai. Det betyr at den digitale utgaven av Mediedagene 2020 vil streames eksklusivt på vierlive.no.

– Vi hadde av gammel vane tenkt til å strømme dette på Facebook, men da vi ble oppmerksomme på Vi er live, ble det åpenbart at våre digitale mediedager hører hjemme på en norsk plattform, sier festivalsjef Guri Heftye.

NMD Online åpnes under ledelse av Else Kåss Furuseth onsdag 6. mai kl. 20:00, og hun får storfint besøk av blant annet kulturminister Abid Raja. I tillegg kan du se og høre produsenten bak podkasten Dolly Parton's America og oppleve utdelingen av Den store journalistprisen. Torsdag 7. mai blir det full rulle med sesjoner fra 09:00 til 16:00. Dagen avsluttes kl. 20:00 med vår tradisjonsrike mediequiz, ledet av Anne Gaathaug.

Torsdag 7. mai blir det full rulle med sesjoner fra 09:00 til 16:00. - Dagen avsluttes med vår tradisjonsrike mediequiz, ledet av vår eminente quizmaster Anne Gaathaug, forteller Nordiske mediedager. Her er litt mer om programmet:

"Dolly Parton's America" ble utpekt av tidsskriftene Forbes og The New Yorker til årets podcast 2019, og har fanget lyttere verden rundt. I tillegg til å la oss bli bedre kjent med en av de mest ikoniske artistene noensinne, er podcasten et dykk i amerikansk historie, med temaer som den amerikanske borgerkrigen, rase, feminisme, kulturell skam og den universelle følelsen av å lengte hjem. Og helt sentralt selvsagt, den geniale musikken til Dolly Parton. Shima Oliaee har produsert podcasten i samarbeid med Jad Abumrad

Podkasttilbudet øker stadig, både her hjemme og internasjonalt, og vi står oppi noe som har blitt kalt en podkastrevolusjon. Hver dag lanseres det 550 nye. På kort tid har Spotify blitt en av verdens største plattformer, også for podkaster. Hvilken læring tar streaminggiganten med seg fra musikkmarkedet når de nå har etablert seg som podkastplattform? Vil vi se mer eksklusivitet hos Spotify når det kommer til podkasts, og hva er deres plan for de neste årene? Hvilke muligheter finnes innen lyd for det nordiske publikummet, og hvilke trender er tydeligst for Spotify? Johan Seidefors, Head of Content, Spotify Nordics, deler sine svar på dette og mer når han gjester NMD Online.

Toppmøtet 2020 med Olav T. Sandnes, Thor Gjermund Eriksen, Kristin Skogen Lund, Tine Austvoll Jensen. Koronakrise og annonseinntekter i fritt fall, mens et nyhetshungrig folk har flokket seg til skjermer og norske nyhetsmedier. Denne våren bråstoppet verden. Våre toppledere fikk nye utfordringer i fanget, på toppen av jobben med å sikre inntekter, kjempe om rettigheter, jakte på nye forretningsmodeller, finne veien til nye seere, lyttere og lesere, vinne tillit, drive innovasjon og skape begeistring i eget hus.

Vil manipulasjon av sosial medier avgjøre presidentvalget i USA i 2020? Og vil misinformasionskampanjer satt i verk av Russland og Kina lykkes med å påvirke europeiske valg slik de ønsker? Samantha Bradshaw er en av forskerne ved Computational Propaganda Project ved Oxford University. Hun vil drøfte hvilke strategier, verktøy og teknikker stater verden rundt bruker for å manipulere sosiale medier for å undertrykke menneskerettigheter, splitte velgere og undergrave tillit til media og offentlige institusjoner.

Som undersøkende journalist for New York Times har Mark Mazzetti dekket Donald Trump siden før han flyttet inn i Det hvite hus for fire år siden. Det som i utgangspunktet skulle handle om hvordan den uortodokse business-mannen ville prege presidentembetet, ble i stedet til en gransking av hvordan Russland hadde forsøkt å påvirke valget. Mazzetti og en gruppe journalister dekket Mueller-granskingen, men jobbet også med egne innganger. For dette ble de belønnet med Pulitzer-prisen i 2018. Kort tid etter at Mueller-rapporten ble publisert i fjor, gikk Mazzetti og kollegene over på en ny sak som også hadde presidents forhold til en annen stat i sentrum - Ukraina-saken.

Mer informasjon finner du på Hjemmesiden til NMDonline Ekstern lenke

TVNytt.no vil følge NMD Online

Kilde: Nordiske Mediedager - Mer om DIVERSE - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse