Slik blir 17. mai på NRK 2020

11.05.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Det blir en helt spesiell nasjonaldagsfeiring i år når NRK tar hurraropene og folkefesten inn fra gata og ut til tv-skjermene og radioapparater i de tusen hjem. Fra tidlig morgen til sen kveld blir det fest og jubel på TV, radio og nett med rapporter og reportasjer fra hele landet på en annerledes, men høytidelig nasjonaldagssending.


Lise Finckenhagen,Nadia Hasnaoui og Christian Strand - FOTO: Ole Kaland / NRK

På TV starter dagen klokken 07.50 fra takterrassen på NRK-bygget på Marienlyst i Oslo, der programlederne Nadia Hasnaoui og Christian Strand står klare med prominente gjester i en utvidet 17. mai sending som varer fram til klokken 17.00.

Ledende samfunnstopper, populære TV-profiler og anerkjente artister står i kø for å være med på denne helt spesielle feiringen av nasjonaldagen i år. På gjestelista står blant andre: Statsminister Erna Solberg, Kulturminister Abid Raja med familie, Harald Stanghelle, Camilla og Jens Stoltenberg og Karsten Warholm.

Artistene Ane Brun, Tix og Ulrikke Brandstorp kommer også på besøk på takterrassen, mens det blir et stort nasjonalhistorisk musikalsk øyeblikk når Sissel Kyrkjebø og Markus Nergård opptrer sammen med KORK.

Det blir festmat på menyen med NRKs 17. mai-kokk Lise Finckenhagen, som stiller med et festbord som passer like godt til lunsj som til middag. På bordet står både kjente klassikere, litt nostalgi og noen mer eksotiske innslag.

Den offentlige fellessyngingen av nasjonalsangen etter salutten klokken 13.00 med Det Norske Solistkor i spissen blir overført direkte i sendingen. Kongefamiliens nasjonaldagsfeiring blir annerledes denne gangen og vi får ikke se dem slik vi er vant til. Kongeparet og kronprinsfamilien blir likevel en viktig del av 17. mai-sendingen på TV-skjermen i år.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook