Annonse

Josephine Bornebusch-drama om mennesker i isolasjon

05.05.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Den nye dramaserien med arbeidstittelen ORCA handler om kjærlighet, intimitet og hvordan vi håndterer livets største spørsmål når vi tvinges til å leve i isolasjon.


Foto: Viaplay

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sikret seg sin tredje Viaplay Original som skrives og regisseres av Josephine Bornebusch, som til og med spiller en av rollene. I andre roller finner vi Johan Rheborg, Alba August, Gustav Lindh og Marie Göranzon. Den nordiske premieren er planlagt til høsten 2020 på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay.

Innspillingene av Bornebusch' tredje Viaplay Original har akkurat begynt, og har fått arbeidstittelen ORCA. De spesielle innspillingsmetodene gjør at produksjonen kan komme i gang tross rådende omstendigheter.

- Det har vært en uvanlig rask prosess fra idé til innspillingsstart, og jeg er så takknemlig for tilliten jeg har fått fra Viaplay som rekordraskt ga oss grønt lys. Det er utrolig kult at vi er i gang med innspillingen. Jeg er også veldig glad for at disse begavede skuespillerne har takket ja til å medvirke i dette prosjektet. Sammen tror og håper jeg at vi kan skape noe spesielt, sier Bornebusch.

Vi leser i dag om mennesker som må ta farvel med familiemedlemmer via nettbrett, om par som befinner seg i ulike verdensdeler og ikke får muligheten til å møtes, eller familier som spiser middag sammen via pcen. I Josephine Bornebusch sin nye eksperimentelle drama følger vi via skjermer et antall mennesker som konfronteres med livets vanskeligste spørsmål samtidig som de tvinges til å isolere seg. Hvordan håndterer vi behovet for nærhet, feilaktige livsvalg, dårlige forhold, ensomhet, og en mors siste ønske, uten å være nær hverandre?

Innspillingen pågår akkurat nå med et minimalt filmteam og kun én skuespiller om gangen, for å minimere kontakten. Karakterene kommuniserer med hverandre via telefon og webkamera, en nyskapende metode som gjenkjenner mange menneskers opplevelser i et nedstengt samfunn. Arbeidstittelen ORCA spiller på det å bare orke, men er samtidig det latinske navnet på spekkhogger, som anses å være et av verdens mest sosiale dyr.

- Dette har vært et fantastisk spennende og nyskapende prosjekt som vi aldri var i tvil på at vi skulle ta del i. Det ligger helt i linje med vår ambisjon om å være størst i Norden på lokalt drama som er relevant for våre seere her og nå. Josephine Bornebusch har allerede bevist at hun er en av Sveriges mest spennende kreatører, og det er et kvalitetsstempel for Viaplay at hun velger å komme tilbake til oss med sitt tredje prosjekt på kort tid, sier Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i NENT Group.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse