Annonse

Slik spilles første del av Eliteserie-sesongen

14.05.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Eliteserien gjør seg klar til oppstart i juni, og av hensyn til smittevern skal første del av sesongen avvikles i fire geografisk inndelte grupper. På fotballens festdag, 16. mai, trekkes de første seks serierundene i en spesialsending på Dplay og Eurosport Norge.


Tine Austvoll Jensen FOTO: TVNorge / Discovery

– 16. mai er tradisjonelt den store festdagen i norsk fotball, men i år blir den veldig annerledes. Vi vil likevel prøve å lage litt spenning og høytid for fotballfansen med en egen spesialsending hvor vi trekker kampoppsettet direkte. Serien starter med gruppespill, med geografisk inndelte puljer, så det kommer til å bli flust av derbyoppgjør i løpet av disse innledende rundene. Gruppene er fortsatt under arbeid, men det som er klart er at vi vil vise absolutt alle kampene på Dplay, og allerede i neste uke vil vi altså kunne si mer om hvilke kamper som spilles på TVNorge og Eurosport Norge, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i Discovery Networks Norway.

Et av tiltakene fotballen har gjort for å komme i gang med Eliteserien så fort som mulig, er altså å dele Eliteserie-klubbene inn i fire regionale grupper. Dette for å unngå at klubbene reiser over hele landet, noe som ville ha økt smittefaren. I løpet av denne innledende fasen vil alle lagene i hver gruppe møter hverandre til to oppgjør. Hvordan gruppene ser ut er ennå ikke bestemt.

– At Eliteserien sparkes i gang igjen er veldig gode nyheter for alle som elsker norsk fotball. Denne sesongen blir det viktigere enn noensinne å levere et godt TV-produkt, og det er en oppgave vi tar på alvor. Det kommer til å bli en annerledes sesong, på mange vis, men vi skal gjøre absolutt alt vi kan for å servere alle de store følelsene Eliteserien vanligvis vekker i folk. Vi håper i hvert fall at fotballsupporterne gleder seg like mye som oss til å endelig komme i gang, sier Austvoll Jensen.

I spesialsendingen på Dplay og Eurosport Norge 16. mai klokken 18.00 trekkes terminlisten for gruppespillet. Spilleplanen for resten av sesongen vil bli fastsatt ved et senere tidspunkt. Alle kampene vil bli sendt på Discoverys strømmetjeneste Dplay, mens informasjon om hvilke oppgjør som sendes på TVNorge og Eurosport Norge vil komme fortløpende.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse