Annonse

Steenstrup lager hjertevarm Viaplay-serie

03.06.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Den norske skuespilleren og komikeren Henriette Steenstrup lager ny dramakomedie om en alenemor med ansvar for tre barn og en eldre far, i tillegg til barna hun møter jobben sin i barnevernet. «Pørni» har akkurat startet innspilling og kommer på strømmetjenesten Viaplay til neste år.


Foto: Viaplay

I den nye Viaplay Original-serien Pørni ønsker serieskaper og hovedrolleinnehaver Henriette Steenstrup å lage en serie som skildrer den krevende jobben det er å være forelder for tenåringer, samtidig som at man forsøker å bevare vettet og finne tilbake til det man har mistet på veien.

Henriette Steenstrup forteller at serien vil skildre utfordringer moderne familier kan kjenne seg igjen i. – Jeg hadde lyst å skrive en ærlig serie om å være forelder. Hvor frustrerende det er å føle at man ikke mestrer foreldrerollen, og hvor lykkelig man blir i veldig, veldig korte øyeblikk, om hvor motbydelig barn kan være, og hvor kloke de overraskende er. Ikke minst hvor forferdelig man selv kan bli i denne relasjonelle trykkokeren man befinner seg i med de man elsker aller, aller mest, sier Steenstrup.

Henriette Steenstrup spiller Pørni (kort for Pernille). Hun forsøker å sjonglere alle barnas behov, sorgen over søsterens nylige bortgang, en håpløs eksmann, jobben i barnevernet, en far som ønsker å få mest mulig ut av livets høst, og sitt eget kjærlighetsliv.

Viaplay-serien er ifølge Steenstrup en hyllest til alle omsorgspersoner som gjør så godt de kan, med det utgangspunktet de har. Og til de barna som skal bli voksne mennesker under de ulike forutsetningene de får.

– Det sies at foreldrefungeringen bør ligge på 30 prosent for at det skal være godt nok. Det er kanskje en trøst for flere enn meg, når man drukner i vanskelige familiesituasjoner; at hvis man klarer 30 prosent så skal det være tilstrekkelig, sier Steenstrup.

Ifølge innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam, var Steenstrups lidenskap for prosjektet helt avgjørende for at de ville investere i serien. – Vi så umiddelbart at Henriette brant for dette prosjektet og at hun har et sterkt ønske om å skildre en type hverdagshelt som kanskje ikke for oppmerksomheten de fortjener. Det er et veldig spennende prosjekt med en veldig talentfull dame i front, forteller Wallestam.

Pørni er skrevet og skapt av Henriette Steenstrup. Serien produseres av Bård Fjulsrud og Ida Håndlykken Kvernstrøm i Monster, med Gunnar Vikene konseptuerende regissør og Charlotte Blom på regi i tre episoder. Første sesong består av seks episoder og vil bli vist eksklusivt på Viaplay i Norden i 2021.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse