Slik blir sommeren 2020 på NRK

15.06.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

I sommer reiser NRK på bilferie i Norge, med nye programledere hver uke. Her er programleder-parene du kommer til å se på TV


Programledere i Sommerbilen Foto: Julia Maria Naglestad/NRK

Hver uke fra slutten av juni til begynnelsen av august legger to kjente?fjes ut på biltur i den knallgule Sommerbilen. Niklas Baarli og Silje Nordnes er det første programlederparet ut, og de starter turen på Nordkapp torsdag 25. juni.

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman tar over Sommerbilen etter Silje og Niklas, og fortsetter turen gjennom landet fra Nordens Paris, Tromsø. – Det blir helt episk å legge ut på minutt for minutt tur fra Tromsø og sørover, sier Brede Aase.

Etter Ronny og Tuva har tatt turen gjennom Troms og Nordland, er det programlederduoen Rune Nilson og Torfinn Borkhus som skal ha hendene på rattet gjennom Trøndelag. – Jeg gleder meg til å vise hele Norge en spektakulær del av landet som både Torfinn og jeg kjenner godt, sier Nilson.

Pia Rivelsrud og Emil Gukild starter sin bilferie i Sommerbilen ved Trollveggen i uke 29. - Nå er målet turen i seg selv, og vi har god tid til å stoppe for å bli bedre kjent med alt som rører seg langs veien. Både mennesker, turistattraksjoner, lokal mat og små og store tettsteder. Jeg håper vi får møte masse lokale folk som kan gi oss alle de beste fortellingene og hemmelighetene fra hjembygda si, sier Pia Rivelsrud.

Fra Vøringsfossen til Suleskard er det Øyvor Bakke og Finn Tokvam som har hendene på rattet i Sommerbilen i uke 30. De forteller at de gleder seg til å oppleve naturen og møte folk. Heldigvis er de godt vant med trange veier, så de er ikke redde for å bli bilsyke på turen.

På turens siste uke er det to vestlendinger som styrer Sommerbilen. Artist og skuespiller Herborg Kråkevik starter sin biltur ved Verdens ende på Tjøme, sammen med programleder Linda Eide. – Men de som ser det på TV får jo i tillegg sett landet fra lufta. Så det kan jo seerne tenke på, at de faktisk får se mer enn oss som er i bilen!, sier de to.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook