Annonse

Adam Lundgren skal spille hovedrollen i Max Anger

17.06.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Den suksessrike skuespilleren Adam Lundgren skal spille hovedrollen i Viaplays nye satsning Max Anger.


Evin Ahmad og Adam Lundgren - Foto: NENT Group

Serien er basert på den bestselgende trilogien av Martin Österdahl om grensejegeren og Russlandspesialisten Max Anger. Evin Ahmad spiller kjæresten Pashie som plutselig forsvinner, og Max starter en intensiv og risikofylt jakt som leder ham til St. Petersburg. Serien har nordisk premiere ved årsskiftet 2021-2022 på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay.

- Det skal bli utrolig gøy å få spille hovedrollen Max i denne serien, som jeg tror kan bli virkelig bra. Men det var ikke selvsagt at jeg kom til å takke ja helt i begynnelsen. Etter at jeg leste manusversjoner, fikk se ambisjonene rundt det visuelle og fikk møte regissøren Lisa Farzaneh var jeg imidlertid helt klar, sier Adam Lundgren.

Max Anger har i hele sitt voksne liv prøvd å løpe fra fortiden og begrave det dypt inne i seg selv. Som en følge har et traume fra barndommen vokst seg større og mørkere. Det er først når han møter kjæresten Pashie at han langsomt våger å gløtte litt på døren til sitt indre. Når hun plutselig forsvinner starter jakten som tar ham til St. Petersburg, en mildt sagt farlig vei som tvinger Max til å konfrontere både sin egen fortid og sine indre demoner.

- Innspillingene av Max Anger har akkurat begynt, og det å få muligheten til å tolke rollen som Pashie har vært og er utrolig spennende. Denne sjangeren er noe helt nytt for meg, noe som gjør det til et ekstra kult og utfordrende prosjekt å sette tennene i. Her er en serie med mange følelser der både godhet og ondskap står i fokus og som jeg tror seerne kan kjenne seg igjen i, sier Evin Ahmad.

Actionthrilleren Max Anger baserer seg på første boken i trilogien av Martin Österdahl med Adam Lundgren (Vår tid är nu, Torka aldrig tårar utan handskar) og Evin Ahmad (Dröm vidare, Tsunami) i hovedrollene. Serien regisseres av Lisa Farzaneh (Störst av allt) og Jesper W. Nielsen (Vår tid ska komma). Produsenter er Lejla Besic og Jan Marnell og hovedforfatter for serien er Mikael Newihl. I teamet vinner vi blant annet Guldbagge-vinneren Aril Wretblad (fotograf), Liv Ask (scenograf) og Margrét Einarsdóttir (kostyme). Serien produseres av Twelve Town og Nice Drama, som blant annet har produsert Tykkere enn vann for Viaplay.

- Det er utrolig spennende at vi har fått muligheten til å filmatisere Martin Österdahls spenningsroman om Max Anger. Innspillingene virker mildt sagt lovende og denne internasjonale actionthrilleren har et fantastisk merittert team både foran og bak kamera. Ikke minst med store navn som Adam Lundgren og Evin Ahmad i hovedrollene. Nå vil jeg spole frem til 2021 for å kunne by våre seere på sluttresultatet, sier Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i NENT Group.

Dette er ikke første gang Viaplay filmatiserer bøker. Tidligere i år ble Box 21 sluppet, serieutgaven av den første av fire Roslund & Hellström-bøker. Max Anger er en serie i åtte deler som har premiere på NENT Group sin strømmetjeneste Viaplay ved årsskiftet 2021-2022.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse