Annonse

Åre Akutten har premiere 28. juni

24.06.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Norske Tiril Wishman Eeg-Henriksen har en fremtredende rolle i den nye dramaserien Åre Akutten som lanseres på Viaplay denne helgen.


Foto: NENT Group

Det relasjonsorienterte sykehus- og redningsdramaet Åre Akutten er en serie med mye hjerte, mange følelser og dramatikk fordelt på ti episoder. For en av hovedrolleinnehaverne, Nadia Halid, har serien vært banebrytende.

- Dette er min største rolle hittil i karrieren og jeg kommer til å være evig takknemlig for at Viaplay og SF Studios turte å satse på meg. Det tar jeg ikke for gitt, ettersom den svenske filmbransjen er veldig hvitdominert. Det er vanskelig som svart skuespiller å bryte gjennom og få spille roller som hvite skuespillere vanligvis får. Her ligger Viaplay i fremste rekke. Vi trenger å få se svarte mennesker i alle typer roller i media. Representasjon er et utrolig viktig spørsmål, ikke minst i disse tider. Jeg har helt ærlig ventet hele mitt liv på å få snakke om dette, sier Halid.

Serien utspiller seg i vakre Åre i Sverige, og handler om dramatiske situasjoner og hverdagen til personalet på helsesentralen, politiet og redningstjenesten. Göran Gillinger spiller også en av hovedrollene sammen med Halid, Karin Bengtsson, Mårten Svedberg og norske Tiril Wishman Eeg-Henriksen.

- Familien har satt ring rundt 28. juni i kalenderen og teller ned til premieren. Jeg ser selvfølgelig også frem mot resultatet og håper på seersuksess. Det er alle i teamet verdt etter alt det harde arbeidet som vi har lagt ned i dette fine prosjektet, sier Gillinger.

Åre Akutten er produsert av SF Studios, og fem episoder er regissert av Lena Koppel, som i 2011 fikk oppmerksomhet for filmen "Hur många lingon finns det i världen?". De resterende episodene er regissert av Richard Jarnhed, som også regisserte Viaplay-serien "Svartsjøen". Produsent er Joakim Hansson som blant annet står bak suksessene "Advokaten" og "Johan Falk".

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse