Annonse

Nå kommer norske Top Gear

03.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Søndag 6. september er det premiere på den norske utgaven av et av verdens mest kjente TV-konsepter, Top Gear. Første episode byr på to kjendisgjester.


Esben Ullbæk Bundgaard-Jørgensen "Dansken" Selvig, Petter Schjerven og Fredric Aasbø. FOTO: TVNorge

TV-veteran Petter Schjerven, musiker og programleder Esben «Dansken» Selvig og supersjåfør og drifting-stjerne Fredric Aasbø skal dra Norden rundt for å teste og konkurrere med nye og gamle kjøretøy, treige og raske, stygge og vakre – kort sagt alt som kan rulle og kræsje.

Top Gear Norge er et samarbeid mellom rettighetshaver BBC Studios og TV-gruppen Discovery Networks. Top Gear er verdens største TV-format innen sjangeren motor og underholdning. Den nye avtalen mellom BBC Studios og TV-gruppen Discovery Networks Nordics innebærer at lokale versjoner av Top Gear skal produseres både i Norge, Sverige og Danmark. Den norske versjonen skal vises på Dplay og TVNorge.

– Dette blir fantastisk gøy! Top Gear er et at verdens mest kjente TV-formater, og nå er vi altså så privilegerte å få muligheten til å lage en helnorsk versjon, med norske programledere som vi selv har håndplukket. Magien med Top Gear er programmets evne til å fenge ikke bare bilentusiastene, men også de som ikke vet forskjellen på en Lada og en Lamborghini. Dette er innhold som er som skapt for både Dplay og TVNorge, og vi gleder oss veldig til å presentere Top Gear Norge i 2020, sier Eivind Landsverk, nordisk programdirektør i Discovery Networks.

På 80-tallet prydet plakater av Porsche 911, Lamborghini Countach og DeLorean mangt et barnerom. I Top Gear Norges premiereprogram bestemmer Petter, Fredric og Esben seg for å se om plakatbilene også fungerer på veien. På racerbanen tester Fredric og The Stig om den nye Bullitt-versjonen av klassikeren Ford Mustang lever opp til originalen, og vi byr på hele to kjendisgjester i en relativt billig bil: Skuespillerne Emilie Skolmen og Jon Øigarden.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse