Annonse

Restrukturerer den nordiske virksomheten

04.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Discovery samler alle driftsfunksjonene i Sverige, Danmark, Norge og Finland i én nordisk organisasjon. Svenske Nicklas Norrby blir leder i det nye, nordiske selskapet. De nasjonale ledergruppene oppløses, og selskapet vil ikke lenger ha toppledere i hvert land.


Nicklas Norrby FOTO: TVNorge

– Vi har de siste årene jobbet systematisk for å effektivisere driften og hente ut synergier på tvers av Norden, slik at vi kan frigjøre mest mulig tid og penger til å investere i lokalt innhold og digitale produkter. Vårt mål er å være en av de beste strømmetjenestene i markedet, og å samle den den nordiske virksomheten gjør at vi kan akselerere dette arbeidet og frigjøre ytterligere tid og ressurser til å utvikle det digitale tilbudet, skape lokalt innhold av høy kvalitet og bringe fantastisk sport til alle typer skjermer over hele regionen, sier Jean-Briac Perrette, sjef for Discovery International.

Discovery har de siste årene organisert stadig flere funksjoner etter en nordisk modell. Perrette sier at målet med samlingen er å akselerere den digitale transformasjonen. Nicklas Norrby blir nordisk General Manager (GM), og får ansvaret for å lede den sammenslåtte organisasjonen. Han kommer fra rollen som GM i Sverige.

– Nicklas Norrby har lang erfaring med å lede både tradisjonelle og digitale medievirksomheter. Han er sterk på strategi og har jobbet med flere store omstillingsprosesser, og har i tillegg «driven» og hjertet som trengs for å lede vår nordiske operasjon framover. Jeg er derfor veldig glad for at Nicklas har takket ja til oppgaven, sier Jean-Briac Perrette. Nicklas Norrby kom fra TV4 til Discovery i 2017. Han var da salgsdirektør, før han tok over ledelsen for den svenske virksomheten i juni 2019.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Discovery er et av de ledende TV- og strømmehusene i samtlige av de nordiske markedene. Vi har en kommersiell topp 2- og topp 3-posisjon i det tradisjonelle TV-markedet i samtlige land. Nå har vi også den raskeste voksende strømmetjenesten i Norden, og mitt mål er å innta en topp 3-posisjon blant strømmeaktørene i Norden innen kort tid, sier Nicklas Norrby, administrerende direktør i Discovery Norden.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse