Annonse

Samler stjernelag i politisk thriller

09.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Emmy-vinner og «Mammon»-skaper Gjermund Stenberg Eriksen er i gang med sitt neste store prosjekt. Serieskaperen har globale ambisjoner med «Furia», som har premiere på strømmetjenesten Viaplay i 2021.


Foto: NENT Group

Viaplay-serien Furia er en politisk thriller om fremveksten av høyreekstreme miljøer på nett og i gatene, med blant andre Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen, Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad i sentrale roller.

Den kommende politiske thrillerserien til den Emmy-belønte serieskaperen Gjermund Stenberg Eriksen skildrer hvordan høyreekstreme og radikale miljøer vokser fram i Norge, Europa og på sosiale medier.

­– Furia skal ta unge og gamle seere med på en skummelt aktuell reise fra en vakker bygd på Vestlandet med verdens vakreste natur til betongvegger og terror i Europas hovedstad – Berlin, forteller Eriksen.

Serien er en reise inn til hjertet av de mørkeste miljøene på det europeiske kontinentet – hvor høyreekstremisme og fremmedfrykt forsøker å forme framtiden.

Serien spilles inn i Åndalsnes, Oslo og Berlin. I sentrale roller finner vi kjente navn som Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen, Trond Espen Seim, Preben Hodneland og Henrik Mestad. Regissør Magnus Martens har i de siste årene vært i USA hvor han blant annet har jobbet med produksjoner fra det enormt populære «Walking Dead»-universet.

Ine Marie Wilmann spiller kokken Ragna, som jobber på Romsdalens flotteste turiststed, men lever et mørkt liv på nettet. Hun kommer i søkelyset til politimannen Asgeir (Pål Sverre Hagen) etter et tragisk drap som river den lille bygda i to. Asgeir har flyttet til området for å skjule sin egen fortid, men blir tvunget til å ta opp jakten på Ragna og konfrontere ondskapen han flyktet fra.

– Jeg mener det er sjelden å få jobbe med en kvinnelig karakter som i så stor grad er drevet av raseri og hat. I tillegg er hun et komplekst og interessant menneske, og jeg får være med henne på en veldig skremmende reise. Vi er jo inne i et skremmende landskap her, og serien er forankret i en tematikk som føles både viktig og ekstremt aktuelt. Det er virkelig inspirerende å lage spenning med mening, forteller Wilmann.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse