Annonse

Viaplay og V sport viser EM i sandvolleyball

15.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Anders Mol og Christian Sørum har vunnet EM i sandvolleyball to ganger på rad. Nå skal de forsvare tittelen på ny, og mesterskapet vises på Viaplay og V sport.


Anders Mol og Christian Sørum Foto: Ritzau Scanpix / NENT Group

Nordic Entertainment Group har sikret seg rettighetene til å sende Europamesterskapet i sandvolleyball, som arrangeres i Jurmala i Latvia fra tirsdag 15. september til søndag 20. september.

Tre norske lag er klare for mesterskapet. Anders Mol og Christian Sørum har blitt europamestere to år på rad, og sikter nå mot et tredje gull. I tillegg skal også Hendrik Mol og Mathias Berntsen i aksjon. Blant kvinnene er Ingrid Lunde og Ane Guro Tveit Hjortland klare.

- Europa begynner å hevde seg skikkelig i sandvolleyball nå. Sju av topp ti-lagene er fra Europa. Det hadde vært veldig kult å bli det første laget gjennom tidene til å ta tre EM-gull på rad. Vi er nok favoritter i manges øyne, noe vi har vært de siste to årene i alle turneringer vi stiller i, forteller Sørum.

- Jeg forventer at vi spiller vår beste volleyball. Gjør vi det så tror jeg at vi kan komme langt. At vi har klart det to år på rad er sjukt. Skulle vi klare det tre år på rad blir vi historiske. Vi går for gull, sier Mol.

Mesterskapet kommenteres av Vegard Høidalen, som selv har vunnet EM i 1997. - Norge er, tro det eller ei, en stormakt i sandvolleyball. Anders Mol og Christian Sørum har tatt over lange norske tradisjoner på mesterlig vis, og tatt det hele til nye høyder. EM i Jurmala blir veldig spennende, sier han.

- Ting kan forandre seg fort i toppidrett, og etter historiens lengste konkurranseavbrekk er jeg spent på å se om de norske spillerne er på det samme nivået som de var sammenlignet med de andre lagene. Merk også at Norge stiller med Ingrid Lunde og Ane Guro Hjortland samt Hendrik Mol og Mathias Berntsen: Alle fire er dyktige utøvere som kan by på topp underholdning fra sine outsider-posisjoner. Jeg gleder meg stort til mesterskapet, sier Høidalen.

Tirsdagen sendes kun på Viaplay, mens resten av mesterskapet sendes både på Viaplay og V sport.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse