Annonse

Ubåtsaken som rystet en hel verden

25.09.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Mandag 28. september er det premiere på "Etterforskningen", en dramatisering på seks episoder av Danmarks mest omtalte drapssak noensinne.


Søren Malling i rollen som sjefsetterforsker Jens Møller i København-politiet (foto: Per Arnesen)

Serien gir et unikt innblikk i sjefsetterforsker Jens Møller og København-politiets komplekse etterforskning av drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Serien er laget i nært samarbeid med Jens Møller og foreldrene til Kim Wall.

Noen av Skandinavias største skuespillere er med i den danske dramaserien om ubåtsaken som rystet en hel verden. Sjefsetterforsker Jens Møller spilles av Søren Malling (Borgen, Forbrytelsen), mens Game of Thrones-stjernen Pilou Asbæk spiller statsadvokaten Jakob Buch-Jepsen. De svenske stjerneskuespillerne Rolf Lassgård og Pernilla August har rollene som Kim Walls foreldre.

Serien er skapt av Tobias Lindholm, mest kjent for sine kritikerroste og prisbelønnede filmer R, Kapringen og Krigen. Sistnevnte tittel fikk en Oscar-nominasjon i 2016.

– Det er med stor ydmykhet at jeg gikk med på å lage Etterforskningen. Det følger et stort ansvar med å fortelle historier om voldsomme begivenheter fra den virkelige verden. Derfor er jeg takknemlig for den støtten jeg har fått – også fra noen av Sverige og Danmarks dyktigste skuespillere, forteller Lindholm.

"Etterforskningen" består av totalt seks episoder med én ny episode hver mandag. Premiere eksklusivt på Viaplay i Norge.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse