Annonse

Disse spiller i NRKs nye lørdagskomedie

01.10.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Kristine Riis, Kevin Vågenes, Brit Elisabeth Haagensli og Bjørn Hallgeir Myrene er noen av skuespillerne som blir å se i den den nye situasjonskomedien «Familien lykke».


Brit Elisabeth Haagensli, Kalle Øby, Kevin Vågenes, Mikkel Bratt Silset, Bjørn Hallgeir Myrene, Kristine Riis, Leon Mosand-Christiansen, Eliseo Gautefall Mungai og Lea Mathilde Skar-Myren. Foto: MONICA TORMÁSSY / SEEFOOD/NRK

«Familien lykke» har premiere lørdag 31. oktober, og er en usminket komiserie om de tusen små og store konfliktene som oppstår mellom husets fire vegger. Familielykke er som kjent et relativt begrep.

Kristine Riis spiller rollen som den hjemmekjære trebarnsmoren Randi, som mest av alt vil samle familien til en rolig kveld foran TV-en. Men dessverre er det ingen fred å få i et hus der busta alltid fyker. Sammen med sin sykemeldte samboer, Kim Rune, prøver hun å holde styr på sine tre vidt forskjellige barn, sånn at det skal bli folk av dem også. Randi er familiens fredsmekler, problemløser og brannslukker, men blir til stadighet hundset av moren Bitten.

– Det er mange Randier der ute, og jeg beundrer dem, sier Kristine Riis om karakteren hun spiller. – Vi har alle vært mer hjemme på grunn av korona, mange har levd tettere med egen familie. Og selv om familier kan se ulike ut, så er vi nok likere enn vi tror. Jeg håper folk som ser på kan kjenne på det fellesskapet, sier Kristine.

Kristine Riis er kjent fra blant annet serien «Vikingane», og har medvirket i og vært programleder for en rekke radio og TV-programmer.

Kevin Vågenes har rollen som Randis selvsentrerte lillebror August. Han er morens desiderte favoritt, noe som tidvis fyrer opp under søskenrivaliseringen med Randi. August vender stadig hjem med en tusenkroners hårklipp når det er noe han trenger. Han er ofte nedlatende og skarp, og prøver ikke engang å late som kritikken hans er konstruktiv. Han virker ambisjonsrik, men har aldri oppnådd noe, så det er vanskelig å si hvor hardt han faktisk prøver. Han har jo tross alt sugerøret i Bitten og Reidars bankkonto.

– Det var en utrolig fin cast å jobbe med. Jeg husker at jeg satt med familien da jeg var liten og så på «Fredrikssons fabrikk», og nå skulle Brit Elisebeth Haagensli plutselig spille moren min. Det hadde vært gøy å fortelle til Kevin på 8 år, sier Kevin Vågenes.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse