Annonse

Nytt format, nytt lag og ny programleder

09.11.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TVNorge/Discovery

Tirsdag 10. november sparkes den nye sesongen av Altibox eSerien i gang på Dplay, Youtube og Twitch. Nytt av året er at Norges eneste offisielle liga i FIFA 21 blir et fullverdig seriespill, hvor alle lag møtes to ganger og det hele avsluttes med et sluttspill i mars.


FOTO: TVNorge/ DPlay

Discovery Norway og Norsk Toppfotball er klare for den nye sesongen av Altibox eSerien, den offisielle norske ligaen for FIFA 21. Landets fremste FIFA-spillere er nok en gang samlet for å avgjøre hvem som er Norges beste lag i FIFA.

– ­Den store forandringen i år er at eSerien vil spilles som en vanlig serie, lik f.eks. Eliteserien i fotball. 18 påmeldte lag, hvor alle lag møtes to ganger. De seks øverste på tabellen går direkte til sluttspillet, mens plass 7 til 15 vil spille en kvalifisering. Noe som også gjør at årets FIFA-sesong strekker seg fra november til mars, sier prosjektleder i Norsk Toppfotball, Martin Ygre.

Altibox eSerien vil spilles utvalgte tirsdager fra og med 10. november. Kamper vil sendes direkte på kanalen «eFotball Norge» på Youtube og Twitch, samt på klubbenes egne kanaler. På Dplay vil det strømmes et målshow, hvor man kan følge høydepunktene fra alle serierundens kamper – et slags «e-fotball direkte».

– Med fulle serierunder på tirsdager vil det bli nok høydepunkter å ta av. Årets nyvinning er at vi i stedet for å følge enkeltkamper, vil vise alle høydepunkter fortløpende. I studio vil Sondre Skansen og nykommer Martin Thuve følge alle kamper, med både skråblikk, humor og en dose seriøsitet. Målshowet vil sendes på Dplay, og på ligaens kanaler eFotball Norge på Twitch og Youtube. Selvfølgelig vil serien være gratis for alle, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery Norway, Martin Hinsch.

Årets nye klubb i eSerien er Bodø/Glimt, og det er knyttet stor spenning til om de vil gjøre det like bra i eSerien som i Eliteserien. Altibox eSerien starter opp tirsdag 10. november kl.17.00. Programleder Martin og Sondre tar pulsen på årets serie allerede i dag med live sending fra kl 16.00 på kanalen eFotball Norge på Twitch og Youtube.

Altibox eSerien er en del av EA SPORTS™ FIFA Global Series og en Official League Qualifier på veien til FIFA eWorld Cup™. Altibox eSerien består av 18 lag fra Eliteserien og OBOS-ligaen. Følgende lag er med i årets sesong: Brann, HamKam, Jerv, Kongsvinger, Lillestrøm, Øygarden, Mjøndalen, Odds Ballklubb, Ranheim, Raufoss, Sandnes Ulf, Start, Stabæk, Sandefjord, Viking, Vålerenga, Tromsø, Bodø/Glimt.

Kilde: TVNorge/Dplay/Discovery - Mer om TVNorge/Discovery - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse