Annonse

SUEDI er Viaplays nyeste humorsatsing

13.11.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

Med masse humor tar den neste spillefilmen til Viaplay opp temaer som identitet, ekskludering og ubehagelige kulturelle misforståelser. SUEDI har planlagt premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay mot slutten av 2021.


Foto: Johan Paulin / Viaplay

Hva ville du gjort dersom du fant 30 millioner kroner? Mahmut (Kardo Razzazi) bestemmer seg raskt for å forfølge drømmen sin om å bli sett på en svenske. En skikkelig SUEDI. Han tar navnet Sebastian, leier et fint rekkehus på Lidingö, kjøper en Volvo og begynner å bruke mønstrede sokker. Han bor sammen med Isabelle (Agnes Lindström Bolmgren) og planlegger et skikkelig storbryllup.

Samtidig har Mahmut et stort problem. Sedlene han fant er på vei til å bli ugyldige. Hvordan bytter du ut 30 millioner kroner på to uker? Det stille livet på Lidingö blir raskt mer komplisert.

- Identitet, aksept og et behov for å bli sett på som den du egentlig er. Dette er temaer som denne filmen berører, og noe alle kan forholde seg til uavhengig av bakgrunn. Dette er tunge emner, men med en komisk vri. Noen ganger er det behov for et lettere humør for å skape forståelse på et dypere nivå. Å kunne spille en ledende rolle som jeg og mange kan forholde oss til er fantastisk. Jeg tror SUEDI forteller historien til mange, sier Kardo Razzazi.

Filmen er i stor grad basert på regissør Manuel Conchas liv. - Jeg er en forstadsfyr som giftet seg med jenta fra Solsidan, så jeg vet nøyaktig hvordan det er å gå inn i miljøer der du tror det forventes noe spesielt av deg, hvor lett det er å gå seg vill da og hvor mange komiske situasjoner som kan oppstå. Jeg har alltid ønsket å lage en fin komedie om temaer som tilhørighet og kulturelle sammenstøt, og det at jeg har fått sjansen til å gjøre det med Viaplay og sammen med Sveriges skuespillerelite er noe jeg er ekstremt takknemlig for, sier regissør Manuel Concha.

- Vi er utrolig stolte over å kunne presentere SUEDI, som har blitt litt av et hjerteprosjekt for oss. Med SUEDI klarer Manuel å fremheve fordommer og viktige temaer på en enkel måte, og med litt latter. Det er merkbart at Sverige trenger denne typen film, og vi kan også se dette i de gode skuespillerne som har valgt å delta, sier Filippa Wallestam, innholdssjef i NENT Group.

Filmen SUEDI har nordisk premiere på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay mot slutten av 2021.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse