Annonse

100 programmer, 100 forbrytere tatt

16.11.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om TV2

I dag sendes program 100 av «Åsted Norge». Siden oppstarten har over 100 personer blitt identifisert og tatt, etter å ha vært etterlyst gjennom det populære TV 2-programmet.


John Christian Elden, Hanne Kristin Rohde, Jens Christian Nørve, Asbjørn Hansen og Rune Uten Reitan. FOTO: TV2

Siden premieren mandag 25. januar 2016, har programmet gjennom 10 sesonger på TV 2 hatt et snitt på hele 600.000 seere.

- «Åsted Norge» har blitt en virkelig suksesshistorie, også utover å være et populært tv-program. Det å formidle norsk virkelighet er viktig for TV 2, men her får seerne i tillegg muligheten til å bidra aktivt. Med god hjelp fra et engasjert publikum har flere enn 100 personer blitt tatt av politiet etter å ha vært etterlyst gjennom programmet, sier Olav T. Sandnes.

Programleder Jens Christian Nørve og hans faste ekspertpaneI med forsvarsadvokat John Christian Elden, forfatter og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde, og Norges mest kjente drapsetterforsker Asbjørn Hansen har sammen med Rune Uten Reitan fra Kripos jobbet intenst for å stoppe hverdagskriminelle og å løse uoppklarte saker.

- Jeg vil takke seerne våre som også har vært med på å gjøre «Åsted Norge» til en suksess. Alle disse detektivene rundt om i landet har hjulpet politiet med å løse flere saker, og bidratt til at mange etterlyste har blitt tatt, sier Jens Christian Nørve.

Tipsmottaket i «Åsted Norge», som består av politistudenter, har gjennom alle sesongene fått inn gode og avgjørende tips.

- For meg og veldig mange andre er nok høydepunktet så langt historien om den lille jenta som ble funnet i en container i Oslo og som voksen ble gjenforent med sin mor gjennom «Åsted Norge». Saken «Containerbabyen» er journalistikk fra aller øverste hylle. Med et snitt på 600.000 seere gjennom alle disse programmene er det mange som fortjener stor honnør i dag. Redaksjonen i «Åsted Norge» og våre samarbeidspartnere i produksjonsselskapet Mastiff er selvskrevne, i tillegg til programmets faste panel. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Kilde: TV2 - Mer om TV2 - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse