Annonse

HBO lager dansk serie med Erlend Loe

25.11.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Streaming

Kamikaze er en ny dramaserie fra HBO Europe, basert på en novelle av Erlend Loe. Marie Reuther spiller hovedrollen som Julie.


Dette er den første danske serien som lages av HBO Europe. Kaspar Munk regisserer alle åtte episoder av Kamikaze og Marie Reuther spiller hovedrollen som Julie. Dramaserien er basert på en novelle av Erlend Loe.

I handlingens sentrum finner vi den 18 år gamle, hypnotisk sjarmerende hovedkarakteren Julie, og hennes eksistensielle opprør etter å ha mistet sine foreldre og sin bror i en flyulykke. Hun blir etterlatt alene i et palass av en bolig, med to dyre biler i garasjen. Hun har i praksis alt det en kunne drømme om – ungdom, skjønnhet og masse penger. Tapet av hennes familie tvinger henne ut på en reise for å gjenfinne meningen med livet. Hennes turbulente oppdagelsesreise tar henne med fra hjemlandet Danmark til alle verdenshjørner.

Hovedrollen spilles av den unge Marie Reuther, i det som er hennes første hovedrolle. Neste år blir hun å se i skuespillet Farlige forbindelser på Det Kongelige Teater. Marie ble uteksaminert fra Den Danske Scenekunstskole tidligere i år.

I andre roller finner vi Charlotte Munck (Krigen) som Julies mor Astrid; en av Sveriges mest populære skuespillere, Johan Rheborg (Solsidan), som Julies far; Thomas, Mads Reuther (De forbandende år, Herrens veier) som Julies bror; Tom, Aleksander Kuznetsov (Great Poetry) som håndverkeren ansatt av familien, Krysztof; Carla Philip Røder (Yes No Maybe), Vidhi Kastebo (Iqbal & The Jewel of India) og Casper Kjær Jensen (Shadows in My Eyes) som Julies venner Constance, Sofia og Micke. Sist men ikke minst, den danske komikeren og skuespilleren Anders Matthesen (Terkel i knipe, Rutete ninja) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Den anerkjente danske regissøren Kaspar Munk (Herrens Veier, Villheks) har regien på alle åtte episoder i første sesong. Kamikaze er produsert av Ditte Milsted fra produksjonsselskapet Profile Pictures, og er den første danske originalproduksjonen fra HBO Europe. Serien er skrevet av manusforfatter Johanne Algren, basert på novellen Muleum av Erlend Loe. Annette K. Olesen er ansvarlig for konseptualisering.

Eksekutive produsenter for HBO Europe er Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis and Antony Root. Produksjonen har mottatt støtte fra det danske filminstitutt, og EUs Creative Media Programme. Serien er nå ferdig innspilt og vil ha premiere i 2021.

Kilde: HBO Nordic - Mer om Streaming - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook


Annonse