Slik blir julen 2020 på NRK

27.11.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om NRK

Årets julemeny fra NRK byr på en god dose tradisjon, krydret med en helt ny serie om Kjell Aukrust, britisk kostymedrama og julespesialer fra flere av publikums favoritter. Julefreden senkes i «Kvelden før kvelden», som i år ledes av Marte Stokstad og Mikkel Niva.


Marte Stokstad og Mikkel Niva FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK

NRK starter adventstiden med å markere den over 100 år gamle tradisjonen med julegrantenning første søndag i advent. I et år hvor man ikke kan møtes i store grupper på torget for å se på at julegrana blir tent, vil NRK samle folket med en nasjonal julelystenning fra hele landet direkte på NRK1. Øystein Bache og Rune Gokstad leder sendingen søndag 29. november kl 17:00 på NRK1

NRK Klassisk og Kringkastingsorkesteret setter julestemningen med «NRKs juleønskekonsert». Linn Skåber leder showet, og vil gjerne oppfylle dine musikalske juleønsker sammen med Helene Bøksle, Ynge Søberg, Det Norske Jentekor og KORK. Sendes lørdag 19. desember kl. 19:50 på NRK1

Lille julaften dufter det av granbar og juleribbe når Marte Stokstad og Mikkel Niva inviterer til årets kanskje koseligste TV-kveld med «Kvelden før kvelden». – Det blir varmt, gøyalt og hold deg fast, proppa med julestemning. Det er noe veldig fint med å samles foran skjermen og la julen synke inn over hele landet. Eller faktisk, hele verden. I år er vi spredt utover kanskje mer en noen gang før, sier Mikkel Niva.

Som vanlig sendes Tre nøtter til Askepott på julaften. «Donald Duck og vennene hans», «Pippi Langstrømpe» og «Reisen til julestjernen» svikter ikke i år heller. Det blir direktesendt gudstjeneste fra Nidarosdomen både på NRK1 og NRK P1 kl. 16:00, og Sølvguttene synger jula inn kl. 17:00.

Kilde: NRK - Mer om NRK - Følg TVNytt.no på Twitter og Facebook