Annonse

Lager dramaserie om «Estonia»-ulykken

08.12.2020 - TVNYTT.NO - Kyrre Dahl - Mer om Nent Group

I Viaplay-serien Estonia – den siste bølgen skal stjerneregissør Charlotte Brändström (Outlander, Counterpart) skildre katastrofen og de spørsmålene som fortsatt står ubesvart 26 år senere.


«Estonia»-ulykken sjokkerte en hel verden, og spesielt landene rundt Østersjøen. Mange mener at tragedien fra 1994 ikke er blitt fullstendig etterforsket, og teoriene til forliset er flere. Dette ble på nytt aktualisert tidligere i år da et fire meter stort hull i skroget ble oppdaget.

I Viaplay-serien Estonia – den siste bølgen blir det stilt spørsmål om hva politikere og etterforskere visste om tragedien, og om forliset virkelig var en ulykke. – «Estonia»-ulykken er fortsatt noe vi snakker om, og de siste avsløringene har gjort det klart at man trenger en omfattende og uavhengig etterforskning. Målet med vår dramatisering av denne hendelsen er å stille viktige spørsmål, mens vi med respekt og omtanke ønsker å skildre hva som skjedde i Østersjøen den dypt tragiske natten, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Estonia – den siste bølgen er skapt og regissert av filmskaper Charlotte Brändström, en av Sveriges mest meritterte regissører. Hun har tidligere regissert episoder av internasjonale storserier som The Witcher, Outlander og Counterpart, i tillegg til Viaplay-seriene Okkupert og Conspiracy of Silence.

– Å lage drama basert på virkelige hendelser er en stor utfordring. Ambisjonen er ikke å dramatisere det vi allerede vet, men å vise det vi ellers ikke hadde fått se. Vi vil stille spørsmål om hva som virkelig skjedde, og hvorfor, sier serieskaper og regissør Charlotte Brändström.

Estonia – den siste bølgen er fortsatt i utviklingsstadiet, og produksjonen har allerede gjort et stort antall intervjuer for å komme så tett på hendelsesforløpet som mulig. – Vi har intervjuet overlevende og andre nøkkelpersoner fra flere land, og de har fortalt historiene sine om det som skjedde før, under og etter katastrofen 28. september 1994. Sammen med de forskjellige teoriene om hvorfor katastrofen skjedde vil dette danne grunnlaget for en historie rettet mot et internasjonalt publikum, sier administrerende direktør i Scandinavian Content Group, Hans Engholm.

Estonia – den siste bølgen (Estonia: The Last Wave) produseres av Scandinavian Content Group i samarbeid med ITV Studios. Serien vil ha eksklusiv premiere på Nordic Entertainment Groups strømmetjeneste Viaplay på et senere kommunisert tidspunkt.

Mer om Nent Group - Følg TVNytt.no på Twitter eller Facebook


Annonse